Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sobota, 24. 8., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Aluminij 6 14
2. Olimpija 6 13
3. Mura 5 11
4. Celje 6 9
5. CB24 Tabor Sežana 6 9
6. Maribor 6 6
7. Triglav Kranj 6 6
8. Bravo 6 5
9. Rudar 6 3
10. Domžale 5 2

Andrés Vombergar je Olimpijin!

28.07.2017
Argentinec slovenskega rodu bo gole dosegal v zeleno-belem dresu
22-letni napadalec je rojen v Villi Luzuriaga, že od majhnih nog pa je povezan s Slovenijo. Andrés si je nadvse želel vrniti v domovino svojih prednikov, kar mu je s prestopom k Olimpiji tudi uspelo.

»el Tanque«, takšen vzdevek se ga je prijel v Argentini, je v mladinskih kategorijah igral tudi za sloviti River Plate, pot ga je kasneje ponesla še v Club Atlético Ituzaingó, Fenix de Pilar in nazadnje Los Andes, kjer je igral kot posojen nogometaš Fenixa. V zadnji sezoni je v drugi argentinski ligi na 36 tekmah dosegel 13 zadetkov, s čimer je bil prvi strelec moštva.Z dobrimi predstavami, predvsem pa z zadetki, je postal zanimiv Mladenu Rudonji, ki si je zadnje tri mesece prizadeval, da bi Andrésa pripeljal v Ljubljano. Ob podpisu pogodbe z mladim napadalcem je bil prvi kadrovnik Olimpije zelo zadovoljen. "Srečni smo, ker smo zaključili prestop. Andrés je igralec, ki ga mi potrebujemo. Vemo, da nam lahko pomaga, prav tako sem prepričan, da je tudi Olimpija zanj najboljša rešitev. Ponavljam, naša vztrajnost in lojalnost igralca ter njegove družine sta zaslužni za prestop," je dejal Rudonja.

Vombergar, ki je z zmaji podpisal triletno pogodbo, na hrbtu pa bo nosil številko 29, po prihodu v Ljubljano niti približno ni skrival navdušenja. "Zelo sem zadovoljen. Olimpija je bila moja edina želja, o ostalih ponudbah nisem niti malo razmišljal. Vesel sem, da se je ta zgodba končala in da lahko rečem, da sem igralec Olimpije," so bile prve besede robustnega napadalca, znanega predvsem po odlični igri z glavo. Svoje bodoče soigralce je gledal že na nedeljski tekmi v Novi Gorici: "Bil sem presenečen, moštvo je zares dobro. Igralci so odlično tehnično podkovani, so pa tudi dobri ljudje, kar sem opazil na prvih treningih. Sprejet sem bil odlično."

Andrés svojim novim soigralcem na nedeljski tekmi proti Aluminiju še ne bo mogel pomagati, saj v klubu še čakamo na igralčev certifikat iz Argentine. #VamosAndrés