Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
24.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Bišćan: Imamo energijo in motivacijo

04.02.2018
Trener zmajev po treh dneh priprav v Beleku
Nogometaši Olimpije so že dodobra seznanjeni s pogoji v Beleku in z načrtom osrednjega dela priprav, ki ga je za moštvo pripravil Igor Bišćan. Zmaji so doslej opravili štiri treninge, v petek popoldne pa so odigrali tudi pripravljalno tekmo z Etarjem in slavili s 3:0.

"Proti Etarju smo odigrali zelo dobro. Predvsem drugi polčas je bil na nivoju, na katerem želimo biti. Bili smo hitri, konkretni in učinkoviti. Prilagodili smo se, imamo odlične pogoje, kar moramo izkoristiti," se je prve tekme na turški obali dotaknil trener Bišćan, ki je zadovoljen tako z vremenskimi pogoji, kot tistimi na zelenicah.

"Priprave potekajo po načrtih, vse je tako, kot mora biti. Fantje so motivirani in to moramo izkoristiti na najboljši možni način. Odigrali bomo še tri tekme, na katerih upam, da bomo dobili dovolj odgovorov na naša vprašanja pred nadaljevanjem sezone. Igrali bomo proti zelo kakovostnim nasprotnikom. Na takšen način bomo najbolje videli, kje smo in kaj nas čaka. Samo tako lahko ocenimo, v kakšnem stanju smo," nadaljuje BIšćan, ki pa je tudi na tekmi proti Etarju videl nekatere pomanjkljivosti: "Moramo biti bolj direktni. Želim videti energijo v igri in na trenutke visok pritisk na nasprotnikovi polovici. Proti Etarju smo to sicer prikazali, ampak zmoremo še bolje. Optimistično gledam v prihodnost."

Trener zmajev preskuša tudi nove taktične zamisli, po tem, ko je na tekmah v Ljubljani poskusil tudi z diamantom na sredini igrišča, bo v Turčiji nekatere igralce postavil na druga igralna mesta. "Apau je proti Etarju v drugem polčasu na levi strani obrambe igral zato, ker želim videti, kaj nam lahko na desni prinese Boateng. To bomo preskusili tudi na naslednjih tekmah. Kapun pa ni nobeno presenečenje, zna igrati na večih položajih, kar je na zadnji tekmi tudi pokazal s sijajnim golom. Njemu je položaj 'desetke' povsem domač," zaključuje Bišćan.

Vežjih težav s poškodbami v moštvu ni. Veseli novica, da se bo soigralcem v Turčiji že v ponedeljek dopoldan pridružil vratar Aljaž Ivačič. Rok Kronaveter je ozdravel in že trenira, manjše težave z aduktorjem ima zgolj Goran Brkić.

Naslednjo tekmo bodo zmaji odigrali v ponedeljek ob 15:00, nasprotnik pa bo Vojvodina iz Novega Sada.