Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Spartak Trnava
Četrtek, 23.8., ob 20:30, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 4 10
2. Domžale 4 9
3. Aluminij 4 6
4. Olimpija 4 5
5. Mura 3 5
6. Gorica 4 5
7. Rudar 3 4
8. Celje 4 3
9. Krško 4 3
10. Triglav Kranj 4 1

Boakye: Odlično sprejet in pripravljen na trdo delo

07.02.2018
Ganski branilec je v Olimpijo prišel zmagovati
Eric Boakye je na tekmi proti Vojvodini odigral 60 minut in pustil dober vtis. Pohvalil ga je tudi Igor Bišćan, hrvaški strokovnjak na klopi Olimpije je dejal, da je mladi Ganec odigral zelo zrelo in mirno ter pokazal, da bi v nadaljevanju sezone lahko prišel še kako prav.

Boakye je nazadnje igral v domovini za Asokwa Deportivo Club Sporting, od koder je Olimpiji posojen z možnostjo odkupa. "V začetku tega leta sem izvedel, da obstaja možnost za odhod v Slovenijo. V klubu so mi predstavili načrte, ki jih imajo z mano, kar mi je bilo všeč. O Olimpiji in ljudeh, s katerimi imam kontakt, lahko povem samo dobre stvari," je uvodoma dejal Eric.

Čeprav je Igor Bišćan dejal, da je igralca težko, predvsem pa nehvaležno ocenjevati po eni tekmi, je trener zmajev v igri bočnega branilca videl marsikaj pozitivnega. "Lahko igram na obeh bočnih položajih, ampak bolje se znajdem na desni strani. Sem desničar, hiter in močan, o ostalih kvalitetah pa naj sodi trener," nadaljuje skromni Boakye, ki mu bo v Ljubljani v ogromno pomoč stari znanec Abass Issah: "Skupaj sva igrala v Gani, dobro se poznava, tako da mi zelo pomaga. On se je dobro navadil na igranje nogometa v Evropi, zato sem zelo vesel, da ga imam ob sebi." 

"Igralci, trenerji in vsi ostali delavci v klubu so me odlično sprejeli. Nenehno me sprašujejo, če imam vse, kar potrebujem. Želijo mi pomagati, kar zelo cenim," vzdušje v klubu hvali 18-letni nogometaš, ki ga veseli delo pod taktirko Igorja Bišćana: "Usmerja me, popravlja moje napake. Takoj sem opazil, da je dober trener. Upam, da bom pod njegovim vodstvom napredoval. Sem zelo mlad nogometaš, a tudi ambiciozen in željan zmag. Upam, da jih bom v dresu Olimpije dosegel veliko."

#verjamemvzmaje