Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tabor Sežana - Olimpija
Sobota, 6. 6., ob 18:00, Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 25 50
2. Aluminij 25 45
3. Celje 25 45
4. Maribor 25 43
5. Mura 25 38
6. CB24 Tabor Sežana 25 29
7. Bravo 25 28
8. Triglav Kranj 25 27
9. Domžale 25 26
10. Rudar 25 10

Dan v Olimpijini nogometni akademiji s trenerjem Miroslavom Marjanovićem

11.06.2019
Prof. Miroslav Marjanović usmerja in spremlja vse faze kondicijskega treninga
V Olimpijini nogometni akademiji posebno pozornost posvečamo kondicijskim treningom, za katere je v našem klubu odgovoren vodja kondicijske službe, prof. Miroslav Marjanović.

Hrvaško-kanadski trener, ki se je klubu pridružil letošnjega februarja, je svoje bogate nogometne izkušnje nabiral v Evropi (Dinamo Zagreb, NK Tehničar, Slavija Praga) in Kanadi (NSL Canada, Toronto Italia, Hamilton Steelers, Hamilton Soccer Club, St. Catherine, CPSL Canada, Dundas), pri Olimpiji pa mu je bila zaupana naloga, da usmerja in spremlja vse faze kondicijskega treninga, ki ga bomo predstavili v nadaljevanju.

Dan se začne z zbiranjem nogometašev in strokovnega vodstva, nadaljuje pa s treningom v telovadnici. Sledijo priprave moštva na osrednji del treninga, ki so različno zastavljene glede na časovni odmik od zadnje odigrane tekme oz. bližino naslednje tekme.


Igralske sposobnosti vsakega posameznika so zmes njegovih psihičnih, fizičnih in tehničnih lastnosti, strokovnjaki pa za spodbujanje ustreznega ravnovesja pri nogometaših uporabljajo multidisciplinarni pristop. Ta poteka skozi usklajevanje dela glavnega trenerja, zdravniške ekipe in kondicijskega trenerja.

Namen usklajevanja je ugotavljanje individualnih lastnosti in morebitnih pomanjkljivosti, na podlagi katerih se pripravi ustrezen program dela s posameznimi igralci. Trenerji podrobno analizirajo tehniko, taktiko, hitrost, vzdržljivost in eksplozivnost vsakega igralca.

Treningi so sestavljeni iz treh faz:

• Priprava programa
• Izvedba posameznih faz
• Nadzor nad učinki

 

Kondicijski trener posebno pozornost posveča morebitni pomanjkljivi drži posameznih igralcev, ki je večinoma posledica hitre rasti ali pa načina življenja in se kaže v obliki različnih odstopanj, kot so ukrivljena hrbtenica, ravni podplati in druge razvojne nepravilnosti. Z ustreznimi vajami si kondicijski trener prizadeva v čim večji meri zmanjšati škodljive vplive pomanjkljive drže, s pravočasnim poučevanjem o pomenu preventivnih in stabilizacijskih ukrepov pa jih preprečiti.

Z do sedaj opravljenim delom je prof. Marjanović zadovoljen, saj so rezultati iz sezone 2018/19 v primerjavi s preteklimi boljši v vseh selekcijah: »Z vztrajnim nadaljevanjem sistematičnega dela bodo zmajčki v naslednji sezoni brez dvoma naskakovali najvišje stopničke,« meni prof. Marjanović.

#verjamemvzmaje