Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sobota, 24. 8., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Aluminij 6 14
2. Olimpija 6 13
3. Mura 5 11
4. Celje 6 9
5. CB24 Tabor Sežana 6 9
6. Maribor 6 6
7. Triglav Kranj 6 6
8. Bravo 6 5
9. Rudar 6 3
10. Domžale 5 2

Denis Klinar, desni bočni branilec zeleno-belih

21.12.2015
»Z optimizmom lahko zremo v spomladanski del sezone«
Ljubljana – Čeprav obžaluje neugodno poškodbo zadnje stegenske mišice, ki mu je odvzela možnost sodelovanja pri najvišjih zmagah zeleno-belih v uvodnem delu jesenskega dela sezone, desni bočni branilec Denis Klinar vseeno ne skriva zadovoljstva in ponosa, da je del nove Olimpijine zgodbe.
»Ko sem se odločil za prihod v Ljubljano, sem si želel le eno stvar – veliko zdravja. Vendar zgodilo se ravno obratno, da sem že na začetku priprav utrpel težjo poškodbo zadnje stegenske mišice, ki me je za dobra dva meseca oddaljila od nogometnih zelenic. In ravno v tistem obdobju so moji soigralci nanizali nekaj neverjetnih zmag, ki jih roko na srce ni pričakoval nihče,« uvodoma pove 23-letni Klinar, ki podobno kot njegovi soigralci na jesenski del sezone gleda z več zornih kotov.
»Uvodnih deset tekem je bilo sanjskih. Brez kakršnega koli dvoma smo igrali najlepši nogomet v prvenstvu. Lahko bi dejal, da je bil takšen uvod nepričakovan. V drugem delu pa smo nekoliko padli v formi, kar se je začelo odražati tudi v učinku na zelenici. Zmage so bile tesne, nekateri porazi boleči in nepričakovani (Zavrč in Gorica doma, Krško v gosteh), posledično pa se je stopila tudi naša prednost pred najbližjim zasledovalcem. Mnogi so bili razočarani in ogorčeni nad našim porazom v Krškem, a če bi nam nekdo pred začetkom sezone ponudil takšen scenarij, bi ga zagrabili z obema rokama. Kar smo tudi storili. Ne nazadnje smo jesenski del končali na prvem mestu in prebudili nogometno zaspano Ljubljano.«

Nekdanji član slovenske mlade reprezentance priznava, da je po vrnitvi na zelenice (v sredini septembra) potreboval kar nekaj časa za doseganje ustrezne ravni pripravljenosti in uigranosti s preostankom moštva.
»Fizična pripravljenost mi nikoli ni delala težav, večji problem se je pojavil pri občutku za prostor. Tega pa ne moreš kar tako vrniti čez noč. Ko sem ujel pravi tekmovalni ritem, je bilo bistveno lažje. Tako zame kot za moje soigralce. Najslabši trenutek predstavlja nedopusten poraz v Krškem, vse ostalo pa je bilo v okvirjih pričakovanega,« meni desni bočni branilec zmajev.

Ne glede na odhod nekdanjega kapetana Andraža Šporarja v nadaljevanju sezone Denis Klinar pričakuje še boljšo Olimpijo.
»Andražev odhod je zagotovo vplival na učinkovitost ekipe na zadnjih nekaj tekmah. Vendar to ni razlog za slabše rezultate v končnici sezone. Glavna težava je bila v padcu forme celotnega moštva, čeprav imajo tudi ostali posamezniki dovolj kvalitete, ki bi lahko nadomestila omenjeno vrzel v napadu. Veliko bo odvisno od novega trenerja, ki bo vpeljal svoj način dela, in okrepitev, ki se napovedujejo v zadnjih dneh. Prepričan sem, da bo ekipa vsaj enako, če že ne za odtenek močnejša od aktualne. Imamo prednost, ki bi jo lahko ob izkušnjah, katere smo si nabrali v jesenskem delu sezone, v nadaljevanju morali obdržati,« zaključuje Denis Klinar.

#verjamemvzmaje