Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
23.04.2019, stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 28 66
2. Olimpija 28 54
3. Domžale 27 40
4. Celje 28 40
5. Mura 28 39
6. Aluminij 28 37
7. Triglav Kranj 28 31
8. Rudar 28 29
9. Gorica 28 26
10. Krško 27 20

Dolgoletni srčni branilec zmajev se je dokončno sporazumno razšel s klubom

28.06.2016
Matic Fink: »Hvala velikemu gospodu Milanu Mandariću, klubu in navijačem«
Ljubljana – Prestop dolgoletnega branilca NK Olimpija Ljubljana Matica Finka v vrste turškega prvoligaša FC Rizespor je od danes postal uraden. 26-letni Ljubljančan se je namreč z vodstvom slovenskih državnih prvakov dokončno sporazumno razšel, kar sta ne nazadnje potrdila glavna akterja zgodbe.
“V prvi vrsti bi se želel zahvaliti Olimpiji za pet prečudovitih let. Doživeli smo veliko prijetnih in tudi manj prijetnih trenutkov, toda naslov državnih prvakov, ki smo ga osvojili po dolgih 21-ih letih, odtehta vse slabo. Hvala klubu, soigralcem in trenerjem, brez katerih mi prestop v Turčijo zagotovo ne bi uspel. Olimpija mi je dala vse, ampak tudi sam sem klubu dal ogromno in prispeval pomemben delež k velikemu uspehu v minuli, šampionski sezoni. Posebej bi se rad zahvalil predsedniku, g. Milanu Mandariću, ki je še enkrat več pokazal, kako velik človek je. S predsednikom sva imela poseben dogovor, za katerega sva vedela le midva, ki pa sem si ga razlagal drugače. Če sem ga morda razočaral, kar pa niti v enem trenutku ni bil moj namen, se mu ob tej priložnosti iskreno opravičujem. Moj namen ni bil izsiliti omenjeni prestop z diverzantsko akcijo, kot so med drugim poročali določeni mediji. Preprosto sem si najin dogovor interpretiral drugače, ampak na koncu se je vse razpletlo v obojestransko zadovoljstvo. Predvsem po zaslugi g. Mandarića, ki je, kot sem že omenil, vnovič pokazal, kako velik človek je, saj mi je omogočil prestopil v tujino, čeprav bi mi lahko ponagajal. Predvsem pa mi je omogočil uresničiti otroške sanje po igranju na tujem. V vsej tej zgodbi je najbolj pomembno to, da sem se z igranjem v tujini želel približati krogu reprezentančnih kandidatov, kar je naslednji velik cilj v moji karieri. Še enkrat hvala predsedniku, Olimpiji in naposled Green Dragonsom za vsa čudovita leta, ki sem jih preživel v zeleno-belem dresu,” je ob dokončnem slovesu dejal vselej borbeni bočni branilec Matic Fink.

Predsednik kluba Milan Mandarić pa je pristavil: “Maticu Finku želim vse najboljše na nadaljni športni poti. Skupaj smo dočakali tako želeni naslov državnega prvaka po dolgih 21-ih letih. Prepričan sem, da bo Matic s svojim tekmovalnim značajem, nepopustljivostjo in velikim srcem nadaljeval z uspešnimi igrami tudi v tujini. Zahvaljujem se mu za velik prispevek k uspehom moštva v lanski sezoni.”

Foto: SPS.