Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Gorica
Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 0 0
2. Gorica 0 0
3. CB24 Tabor Sežana 0 0
4. Bravo 0 0
5. Mura 0 0
6. Aluminij 0 0
7. Celje 0 0
8. Domžale 0 0
9. Maribor 0 0
10. Koper 0 0

Ekipa U12 med štiri v Evropi

08.04.2019
Zmajčki odlično nastopili na mednarodnem turnirju Izmir Cup
Naša selekcija U12, ki jo vodi direktor nogometne šole Olimpija do U14 Hajro Rizvić, se je nekaj dni mudila v Turčiji na zelo cenjenem, kakovostnem in priznanem turnirju - Izmir Cup. 

Šlo je za največje tekmovanje v tej starostni kategoriji v Evropi in seveda novo priznanje odličnemu delu v naših mlajših selekcijah. Zmajčki so bili v elitni druščini klubov kot so Crvena zvezda, Manchester City, Chelsea, Sporting, Benfica, Milan, Lazio, Parma, Dinamo Zagreb, Celtic, Glasgow Rangers, Bešiktaš, Galatasaray, Zenit, Athletic Bilbao, Valencia, Celta Vigo, Hamburger, PSV in še mnogi druge.

Varovanci trenerja Rizvića in pomočnikov Amirja Agića in Luka Vrhovnika so blesteli v izjemno močni konkurenci.  V skupini devetiih ekip predtekmovanja so osvojili celo prvo mesto ter se zanesljivo prebili v izločilne boje turnirja, ki v tej starostni kategoriji velja za najboljšega ne samo v Evropi, ampak tudi na svetu. Še več, fantje (letnik 2007) v predtekmovanju sploh niso izgubili tekme. Zabeležili so zmage proti ekipam Atalanta (Italija), Olympique Marseilles (Francija), Izmirspor (Turčija), Kasimpasa (Turčija) ter odigrali neodločeno proti ekipam Hammarby (Švedska), Glasgow Rangers (Škotska), Galatasaray (Turčija), Manchester City (Anglija). Tudi tu se niso zaustavili.

Najprej so za uvrstitev med 16 najboljših klubov na turnirju premagali domačo ekipo Kaiserispor, (2:0), v osmini finala Crveno zvezdo (1:0), v četrtfinalu otoško ekipo Leicester City (2:0) ter se tako uvrstili v zaključne boje, kjer se je odločalo o prvaku Izmir Cupa 2019. Kar je najpomembneje, odigrali so maksimalno število tekem na turnirju.

V polfinalu so naleteli na malce pretrd oreh, vnovič so se srečali z angleško ekipo Manchester City, ki je na koncu tudi osvojila turnir, in nesrečno izgubili (0:1), čeprav so bili najmanj enakovreden tekmec Otočanom. Sledil je še dvoboj za končno tretje mesto in minimalen poraz s Parmo (0:1). Olimpijo so na turnirju Izmir Cup predstavljali: Luka Jelić, David Pejičić, Maj Trček, Žan Sedej Dolničar, Matic Novšak, Žiga Pečjak, Dominik Drobnič, Mateo Ačimović, Matej Tadič, Jaka Čibej, Tarik Harambašić, Robert Rahne, Blaž Komič in Svit Oblak.

Že to, da so naši fantje v konkurenci kar 72 ekip iz enajstih držav osvojili najprej prvo mesto v skupini, je dosežek, vreden vse pohvale. Še večjo vrednost pa dodajajo izjemne predstave v play-offu, kjer je mladim nogometašem Olimpije zmanjkalo le kanček sreče in uvrstili bi se v finale. A zmajčki so tudi tako naši veliki zmagovalci.

Fantom in njihovim trenerjem vse čestitke in za odlične predstave in še boljše rezultate. Olimpijo so postavili na visoko mesto na evropskem zemljevidu.