Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Domžale
Nedelja, 27. 9., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Mura 4 10
2. Maribor 4 8
3. Domžale 4 7
4. Bravo 4 7
5. CB24 Tabor Sežana 4 6
6. Koper 4 5
7. Aluminij 4 4
8. Olimpija 3 2
9. Celje 4 2
10. Gorica 3 0

Igor Bišćan je novi trener Olimpije

02.06.2017
Člansko ekipo prevzema devetintridesetletni Hrvat z bogato kariero
Igor Bišćan je nekdanji hrvaški reprezentant, ki je znan po številnih uspešnih zgodbah, v katerih je nastopal kot nogometaš in v zadnjem obdobju kot trener. Bogato igralsko kariero je začel in zaključil v zagrebškem Dinamu, kjer je bil vrsto let kapetan moštva. Leta 2000 je prestopil v angleški Liverpool, kjer je v petih letih odigral 118 tekem. S klubom je leta 2005 po epskem finalu proti Milanu osvojil Ligo prvakov. Angleški severozahod je po osvojitvi evropske krone zamenjal za Atene, kjer je v Panathinaikosu preživel dve sezoni. Nogometno kariero je sklenil doma leta 2012. Rojeni Zagrebčan je v dresu hrvaške reprezentance zbral petnajst nastopov.

Bišćan je tudi svojo zadnjo vlogo, vlogo trenerja NK Rudeš, opravil več kot uspešno. Klubu se je pridružil kot pomočnik trenerja, a že kmalu prevzel vlogo glavnega trenerja.  Nogometnemu klubu iz zagrebškega predmestja, ki je zadnjih 8 let nastopal v drugi hrvaški nogometni ligi je, odprl vrata prve lige in ga popeljal med elitna moštva hrvaškega nogometa.

»Veselim se novih izzivov. Olimpija je velik klub z veliko potenciala in dobrimi pogoji za uspeh. Podrobno sem analiziral letošnje tekme Olimpije in vlogo vsakega igralca. Z delom začenjamo takoj, časa ni na pretek«, je ob nastopitvi službe v Ljubljani povedal novi trener  zeleno-belih.

Ob podpisu pogodbe je predsednik kluba Milan Mandarić izrazil prepričanje, da bodo Zmaji  z novim trenerjem dobili novo energijo, zagon in odločnost.

»Dobili smo dobrega trenerja. Bišćana se spomnim po odličnih in odločnih nastopih še iz časov, ko je igral v dresu Liverpoola. Tak je tudi kot trener. Je sistematičen, vztrajen, pa tudi iskren in umirjen. Rezultati so več kot očitni. Takega trenerja zdaj rabimo v Olimpiji. Klub ima vse pogoje za vrhunske rezultate in navijači jih upravičeno pričakujejo,« je dejal Mandarić, ki se je obenem zahvalil dosedanjemu trenerju Safetu Hadžiću, ki ostaja v klubu in se vrača med oglednike.

Igor Bišćan je podpisal pogodbo za dve leti in bo pred začetkom nove sezone ekipo prvič zbral 10. junija. Olimpijo čaka prva preizkušnja v novi sezoni že 29. junija v prvem krogu kvalifikacij Lige Evropa.