Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

Izjava za javnost

02.12.2018
Predsednik Milan Mandarić po porazu v Kidričevem
Včeraj smo videli najslabšo predstavo Olimpije, odkar sem predsednik. Verjamem, da je bil to tudi eden večjih polomov v zgodovini kluba. Poraz v Kidričevem je sramota za ime Olimpije, ponižanje za vse ljubitelje nogometa v Ljubljani in razvrednotenje uspehov, ki smo si jih priborili v zadnjih treh letih.  Ponižali smo naše gledalce, verne navijače, ki ves čas srčno podpirajo Olimpijo, tudi takrat ko z igro nismo bili na šampionski ravni. Vsem njim se iskreno opravičujem zaradi tega.

Videli smo igro nogometašev, ki niso pokazali srca, niti prave želje po zmagi. Gledali smo naše branilce, ki so pred publiko pasivno opazovali, kako nasprotnik polni našo mrežo. V zelo klavrni predstavi so najbolj plačani igralci v slovenski ligi občasno spominjali na rekreativce iz vaške lige, ki jim je povsem vseeno za to, kar se dogaja na igrišču. To pomanjkanje želje in motivacije je viselo v zraku že nekaj časa in na to sem opozarjal tudi pred tekmo proti Aluminiju. Če izvzamem nekaj častnih izjem, je bilo videti, da so misli nekaterih naših zvezdnikov daleč stran od igrišča v Kidričevem. Takemu odnosu do nogometa ni prostora na igrišču, še manj v Olimpiji.

Ko sem prevzel Olimpijo, je bil klub v veliko bolj skromnem stanju v vseh pogledih, kot je danes. Kadrovsko, finančno, organizacijsko. A imeli smo željo, imeli smo energijo, imeli smo igro in cilj. V Kidričevem ni bilo videti nič od tega. In tega kot predsednik kluba ne nameravam pasivno opazovati.

Prišel je torej čas, da nekateri zaključijo svojo bogato preplačano kariero v klubu, ki mu že dalj časa ne vračajo niti delček tega kar od njega dobijo. V naslednjih mesecih bomo Olimpiji skušali dati drugačen, pomlajen videz in za nekatere to pomeni konec skupne poti. V naslednjih dneh bom opravil pogovore z vsemi in najbolj odgovornimi za včerajšnji polom in za stanje, o katerem govorim bom prijazno ponudil možnost, da sami zapustijo klub.

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić