Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
23.04.2019, stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 28 66
2. Olimpija 28 54
3. Domžale 27 40
4. Celje 28 40
5. Mura 28 39
6. Aluminij 28 37
7. Triglav Kranj 28 31
8. Rudar 28 29
9. Gorica 28 26
10. Krško 27 20

Izjava za javnost

02.12.2018
Predsednik Milan Mandarić po porazu v Kidričevem
Včeraj smo videli najslabšo predstavo Olimpije, odkar sem predsednik. Verjamem, da je bil to tudi eden večjih polomov v zgodovini kluba. Poraz v Kidričevem je sramota za ime Olimpije, ponižanje za vse ljubitelje nogometa v Ljubljani in razvrednotenje uspehov, ki smo si jih priborili v zadnjih treh letih.  Ponižali smo naše gledalce, verne navijače, ki ves čas srčno podpirajo Olimpijo, tudi takrat ko z igro nismo bili na šampionski ravni. Vsem njim se iskreno opravičujem zaradi tega.

Videli smo igro nogometašev, ki niso pokazali srca, niti prave želje po zmagi. Gledali smo naše branilce, ki so pred publiko pasivno opazovali, kako nasprotnik polni našo mrežo. V zelo klavrni predstavi so najbolj plačani igralci v slovenski ligi občasno spominjali na rekreativce iz vaške lige, ki jim je povsem vseeno za to, kar se dogaja na igrišču. To pomanjkanje želje in motivacije je viselo v zraku že nekaj časa in na to sem opozarjal tudi pred tekmo proti Aluminiju. Če izvzamem nekaj častnih izjem, je bilo videti, da so misli nekaterih naših zvezdnikov daleč stran od igrišča v Kidričevem. Takemu odnosu do nogometa ni prostora na igrišču, še manj v Olimpiji.

Ko sem prevzel Olimpijo, je bil klub v veliko bolj skromnem stanju v vseh pogledih, kot je danes. Kadrovsko, finančno, organizacijsko. A imeli smo željo, imeli smo energijo, imeli smo igro in cilj. V Kidričevem ni bilo videti nič od tega. In tega kot predsednik kluba ne nameravam pasivno opazovati.

Prišel je torej čas, da nekateri zaključijo svojo bogato preplačano kariero v klubu, ki mu že dalj časa ne vračajo niti delček tega kar od njega dobijo. V naslednjih mesecih bomo Olimpiji skušali dati drugačen, pomlajen videz in za nekatere to pomeni konec skupne poti. V naslednjih dneh bom opravil pogovore z vsemi in najbolj odgovornimi za včerajšnji polom in za stanje, o katerem govorim bom prijazno ponudil možnost, da sami zapustijo klub.

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić