Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Rudar
Sobota, 19. 10., ob 16:45, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 13 27
2. Aluminij 13 25
3. Maribor 13 25
4. Mura 13 24
5. Celje 13 21
6. Domžale 13 13
7. Bravo 13 13
8. CB24 Tabor Sežana 13 13
9. Triglav Kranj 13 10
10. Rudar 13 5

Jurčević: Zmago smo dosegli s potrpežljivo igro

14.04.2019
Mario Jurčević po domačem uspehu proti Aluminiju
Olimpija je na prvi tekmi pod vodstvom novega trenerja Safeta Hadžića v Stožicah premagala Aluminij z 2:0.

Eden izmed glavnih junakov prvenstvene zmage je bil branilec Mario Jurčević. Ta je v 58. minuti na golovi črti preprečil vodstvo Aluminija, nato pa v 79. minuti dosegel prvega izmed dveh golov Olimpije.

»Trener je imel taktično zamisel, da moramo imeti posest žoge in ne smemo trošiti preveč energije. Naš cilj je bil, da s potrpežljivo igro pridemo do zadetka, kar se nam je na koncu tudi obrestovalo,« je o taktiki povedal domači branilec.

Ta je v 58. minuti odlično posredoval na golovi črti. Aluminij je izvedel protinapad, v katerem je Lucas Mario Horvat že premagal Nejca Vidmarja, domačemu vratarju pa je na pomoč priskočil Jurčević in preprečil vodstvo gostov: »V obrambi moramo delovati kot ekipa. Nejc je dobro zaprl prvi kot, jaz pa sem se vrnil v obrambo in preprečil zadetek,« je povedal o svoji odlični potezi v obrambi.

Jurčević je v Stožicah dosegel svoj drugi gol za zmaje. Tako kot na gostovanju v Domžalah je bil tudi današnji gol izjemno lep, dosegel pa ga je po podaji Roka Kronavetra s peto: »Rok mi je idealno podal žogo in lahko sem izbiral kot, v katerega bom streljal. Odločil sem se za daljšega in zadel lep gol. Upam, da bom dosegel še veliko takih golov,« si je zaželel Ljubljančan in se ozrl proti petkovi tekmi proti Gorici: »Morali bomo narediti dobro regeneracijo, čimprej osvojiti taktiko, ki jo trener zahteva od nas, in iti novi zmagi naproti.«

#verjamemvzmaje