Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
23.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Kobiljar: Olimpija je velik korak naprej

17.02.2018
Novinec v moštvu navdušen nad Olimpijo
Rijad Kobiljar je v četrtek podpisal pogodbo z Olimpijo, naslednji dan pa je z novimi soigralci že odpotoval na krajše priprave v hrvaški Poreč. Zaenkrat je pod vodstvom Igorja Bišćana opravil dva treninga, na jutrišnji tekmi proti Bravu pa bo upal na prve minute na zelenici.

"Prvi vtisi so odlični. Pogoji so povsem drugačni v primerjavi z BiH. Tudi tam se igra kakovosten nogomet, a tukaj je vse skupaj še hitrejše. Največja razlika je ta, da pri Olimpiji igralec razmišlja zgolj o nogometu. Ne obremenjuješ se z drugimi zadevami, kajti za prav vse je poskrbljeno. Ogromno je malenkosti, ki jih mogoče na prvi pogled ne opaziš, a kmalu vidiš, da gre prav zaradi njih za velik, predvsem pa organiziran klub," pravi nekdanji mladinski reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je od 7. do 17. leta živel v Združenih državah Amerike.

Nato se je vrnil v Bosno in Hercegovino, kjer si je nogometne zelenice delil z nekaterimi igralci, ki so sedaj v istem moštvu. Rijad si je dobro zapomnil Leona Benka, Tomislava Tomića in Gorana Brkića. "To so vrhunski igralci. Igral sem že skupaj z Benkom in Tomićem, Brkića pa poznam kot nasprotnika. Vsi trije so me odlično sprejeli, kot tudi ostali člani moštva. Rad bi šel po Tomićevih stopinjah, ki si je z odličnimi igrami v BiH prislužil prestop v tujino, nato pa v kratkem še vpoklic v reprezentanco," nadaljuje 21-letni napadalno usmerjeni vezist. Rijad o svojih kakovostih ni želel pretirano govoriti: "Nerad govorim o sebi. Lahko govorim o tem, da se bom trudil dokazati navijačem in trenerju, a to želim storiti z igrami, ne z besedami. Želim govoriti na igrišču. Če pa bi se moral opisati, bi dejal, da imam rad žogo v nogah in da obožujem preigravanja."

Rijad se dobro zaveda, kakšne cilje ima njegovo moštvo v tej sezoni. "Olimpijo spremljam od začetka sezone. Najbolj me je navdušila domača pokalna zmaga nad Mariborom. Imamo nekaj zares sijajnih igralcev in odlične navijače. Upam, da bodo ob koncu sezone zadovoljni," je zaključil nizkorasli vezist.

#verjamemvzmaje