Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
24.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Komaj čakam, da zaigram v Stožicah

09.02.2018
Predstavili smo Jasona Davidsona
Jason Davidson na debi v zeleno-belem dresu ni dolgo čakal. Igral je manj kot 12 ur po prihodu v Olimpijino bazo v Beleku, proti Rostovu je dobil trideset minut. Zvečer je debitiral še pred klubsko kamero.

Jason, prvi vtisi po prihodu v Olimpijo? Kako se počutiš? Nisi se ravno naspal?
Res je, prišel sem v poznih jutranjih urah. Prvi dan je bil dolg. Ko sem se naspal, sem spoznal nove soigralce in trenerje, kasneje pa sem že odigral prve minute v dresu Olimpije. Klub je zelo organiziran, vsi so prijazni in govorijo angleško. Sprejet sem odlično, tako da sem zelo zadovoljen.

Si pričakoval, da boš tako hitro debitiral?
Preden sem podpisal, sem vedel, da trener želi, da bi igral. Pot je bila dolga, nisem spal in bil sem utrujen, ampak bilo je dobro, da sem dobil priložnost. Prvi polčas s klopi sem spremljal zelo zavzeto, saj želim hitro sprejeti trenerjeve smernice in taktiko. Prej, ko se navadiš na nove soigralce, nov način dela, boljše je. Zato sem zadovoljen, da sem že prvi dan dobil priložnost na igrišču.

Navijače v glavnem zanima, kaj lahko pričakujejo od tebe? Kakšne vrste bočni branilec si?
Napadalno usmerjen. Moja kakovost je, da lahko tečem cel dan. Od vedno me odlikuje dobra pripravljenost. Imam dobro levo nogo, znam podati pred gol. Hočem pomagati moštvu pri doseganju golov.

Imaš veliko reprezentančnih izkušenj. Igral si na svetovnem prvenstvu, osvojil si azijski pokal. Kakšni so tvoji spomini s teh tekmovanj?
Vsak nogometaš na svetu sanja igrati za svojo reprezentanco. To je nekaj, na kar sem zelo ponosen. Da sem igral na svetovnem prvenstvu, je nekaj posebnega. O tem vsak sanja, meni pa je dejansko uspelo. Leta 2015 je Avstralija prvič v zgodovini osvojila lovoriko, jaz sem bil del tega moštva, kar je bila fantastična izkušnja. Tega nikoli ne bom pozabil.  V Olimpiji bi rad igral dobro, rad bi pomagal moštvu in si s tem priboril mesto v reprezentanci za svetovno prvenstvo, ki bo letos v Rusiji.

Zakaj si se odločil za prihod v Olimpijo?
V Rijeki sem preživel štiri mesece. Položaj mi ni bil všeč. Nisem dobival priložnosti, zato sem želel zamenjati klub. Dobil sem nekaj ponudb, med drugim Olimpijino, zato sem možnosti dobro preučil. Povprašal sem veliko igralcev in dobil same pozitivne odgovore o klubu, o trenerju, o mestu... Igor BIšćan me je poklical pred prihodom in tudi zarad tega sem dobil dober občutek. To je bila velika in pomembna odločitev, a mislim, da sem se odločil prav.Tvoj oče Alan je bil pred leti izbran v najboljšo avstralsko enajsterico vseh časov. Čevlji, ki jih moraš zapolniti, so kar veliki?
Imel je fantastično kariero. Tudi on je bil levi bočni branilec in v Avstraliji velja za veliko legendo. Toda mama se velikokrat rada pošali, da ni nikoli igral na svetovnem prvenstvu in osvojil azijskega pokala, kar je uspelo meni.

Si že bil v Ljubljani?
Velikokrat sem že bil v Ljubljani. Mesto izgleda čudovito, čisto in mirno. Zelo sem vesel, da se bom kmalu preselil tja. Slišal sem sicer, da je trenutno zelo zasneženo, ampak tudi na to se bom navadil.

Kaj boš najprej naredil, ko se boš preselil v Ljubljano? Bi želel obiskati kakšno posebno mesto?
Najprej moram poskrbeti, da bo nogometno vse urejeno in da bom dobro treniral. Ko bom našel kaj prostega časa, bi se rad sprehodil po centru mesta. Videl sem čudovit grad na hribu, od koder si želim ogledati mesto. Rad bi izvedel še več o Ljubljani.

Koliko si vedel o Olimpiji pred prihodom v Ljubljano?
Takoj, ko sem slišal, da se klub zanima zame, sem se pozanimal. Videl sem, da imamo čudovit stadion, odlične navijače in dobrega trenerja. Vsi, s katerimi sem se pogovarjal o Olimpiji, so mi povedali zgolj pozitivne stvari. Klub je organiziran, je največji v Sloveniji in bori se za naslov prvaka. Komaj čakam, da si nadanem zeleno-beli dres.

Igral si v premier ligi. Se spomniš časov Igorja Bišćana, ko je igral za Liverpool?
Seveda. Osvojil je ligo prvakov, ob tem pa igral z avstralsko legendo Harryjem Kewellom!  Veliko nekdanjih igralcev se vrže v trenerske vode, vsem pa ne uspe ravno najboljše. Ampak glede na to, kaj sem videl, imamo odličnega trenerja. Zame je zelo pomembno, da govori angleško in da sestanki potekajo v angleškem jeziku. Tako da ne bom imel niti najmanjše težave s prilagajanjem in razumevanjem na njegov stil nogometa.

Prihajaš iz Avstralije, ampak zgodovina tvoje družine je zelo zanimiva.
Avstralija je zelo multikulturna država. Predniki moje mame prihajajo iz Grčije, zato imam tudi grški potni list. Očetove korenine izhajajo iz Japonske, Anglije in Škotske. Ženin oče prihaja iz Srbije, mama pa s Hrvaške. Vsem pa je skupno to, da smo odrasli v Avstraliji. Najini otroci imajo torej pestro izbiro pri izbiri potnega lista. A lahko imajo samo dva, tako da ne bo spet tako hudo (smeh).

Imaš kakšno sporočilo za navijače?
Komaj čakam, da zaigram pred njimi. Igralci, trenerji in ostali delavci so me sprejeli odlično, zgolj upam lahko, da se bom tako dobro razumel tudi z navijači. Moj cilj je, da Olimpiji v tej sezoni pomagam do dveh lovorik.

#verjamemvzmaje