Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
23.04.2019, stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 28 66
2. Olimpija 28 54
3. Domžale 27 40
4. Celje 28 40
5. Mura 28 39
6. Aluminij 28 37
7. Triglav Kranj 28 31
8. Rudar 28 29
9. Gorica 28 26
10. Krško 27 20

Končan niz 18 prvenstvenih tekem brez poraza

21.07.2018
Neuspešen začetek novega prvenstva
ND GORICA – NK OLIMPIJA LJUBLJANA 2:0 (1:0)
Strelca: Lipušček (3.), Filipović (51.)

Nova Gorica – Športni park, glavni sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj), pomočnika: Rafael Ajdovec (Kranj) in David Gabrovec (Markovci), četrti sodnik: Matej Žunič (Kranj), Borut Knafelc (Pobegi).

Gorica: Sorčan, Celcer, Grudina, Kolenc, Kotnik (od 76. Smajlagić), Filipović (od 79. Humar), Osuji, Hodžić, Tomiček, Marinič (od 69. Džuzdanović), Lipušček. Trener: Miran Srebrnič.

Olimpija: Ivačič, Putinčanin, Gajić, Ilić, Štiglec, Tomić, Miškić, Brkić, Savić (od 65. Boateng), Črnic (od 72. Suljić), Vombergar (od 72. Kadrić). Trener: Ilija Stolica.

Rumeni kartoni: Lipušček (3.), Filipović (33.), Grudina (82.); Savić (29.), Ivačič (33.)

Državno prvenstvo je nazaj. V 1. krogu nove sezone, v kateri Olimpija brani tako državni kot pokalni naslov, so se zmaji odpravili na gostovanje v Novo Gorico. Trener Ilija Stolica je v primerjavi s sredino tekmo v Bakuju v prvi postavi opravil kar pet sprememb. Od prve minute so tokrat priložnost dobili Branko Ilić, Danijel Miškić, Goran Brkić, Matic Črnic in Andres Vombergar.

Tekma se je za državne in pokalne prvake začela na najslabši možni način. Že v tretji minuti so namreč domači izvedli kot z desne strani, Lipušček pa je z glavo presenetil Olimpijino obrambo in premagal nemočnega Ivačiča. Slednji je v nadaljevanju prvega polčasa dvakrat odlično posredoval in rešil še višji zaostanek, nato pa so zmaji vendarle zagospodarili na igrišču. V deveti minuti je Vombergar z glavo streljal čez gol, v 12. in 18. pa je pretil Miškić. V obeh primerih neuspešno. Deset minut kasneje je s strelom v daljši kot poskusil Črnic, najlepši priložnosti pa sta prišli pred koncem prvega polčasa. Najprej je Brkić po sijajni akciji po levi strani streljal za las mimo gola, nato pa je po kotu in podaji Brkića Miškić z neposredne bližine žogo z glavo poslal čez gol. Tik pred koncem prvega polčasa je po novi prekinitvi poskusil še Ilić, tudi njegov strel je končal na napačni strani vratnice.

Tudi drugi polčas so zmaji začeli slabo. Domači so namreč znova zadeli po prvi konkretni akciji. Ljubljančani so žogo izgubili v nevarnem območju, kar je s strelom z roba kazenskega prostora v daljši kot kaznoval Filipović. Nadaljevalo se je obleganje vrat domačega čuvaja mreža, a povsem brez uspeha. Poskušali so Vombergar, Savić, Črnic, tudi Brkić, ki je zadel prečko, a brez uspeha. V nadaljevanju so vstopili še Boateng, Kadrić in Suljić, ki so poživili igro, a ne dovolj, da bi iz Nove Gorice državni prvaki odnesli kakšno točko.

Naslednja tekma Olimpije bo v četrtek ob 20. uri, ko v Stožice v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo prihaja severnoirski prvak Crusaders.