Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
23.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Kronaveter: Zmaga niti za trenutek ni bila vprašljiva

05.11.2017
Vezist Olimpije v vedno boljši formi
Naloga opravljena, bi lahko rekli. Minimalna zmaga proti Anakranu je bila dovolj za vrnitev na prvo mesto, ki ga bodo zmaji branili na derbiju v prihodnjem krogu. Pred prvenstvenim derbijem v Mariboru pa zmaje čaka še domači derbi - v četrtfinalu pokala Slovenije. Navijače Olimpije pred sila pomembnimi tekmami veseli dejstvo, da se Rok Kronaveter počasi vrača v optimalno formo. Krona je odigral dobre pol ure tudi proti Ankaranu in z nekaj potezami spet dokazal, da bo v nadaljevanju sezone velika okrepitev moštva Igorja Bišćana.

"Zmaga ni bila vprašljiva. Celo tekmo smo bili boljši, kontrolirali nasprotnika, a vseeno bi morali vprašanje zmagovalca prej rešiti. Vsi vemo, da se na koncu lahko iz kakšne polpriložnosti zgodi marsikaj. Na srečo se ni, najbolj pomembno pa je, da smo osvojili tri točke in da zdaj mirno čakamo derbi," je uvodoma povedal 30-letni vezist, ki na vsaki tekmi dobi kakšno minuto več. Tokrat je vstopil v 66. minuti, najprej zaigral na položaju centralnega vezista, proti koncu pa ga je Biščan postavil nekoliko višje.

"Po dolgem premoru je vsaka minuta dobrodošla. Upam, da bom v nadaljevanju sezone igral še več, kar se tiče moje pripravljenosti pa je še opazno, da ni na želenem nivoju. To je normalno, nekaj tekem bom še moral odigrati, da bom tam, kjer želim biti," dodaja Krona, ki ga s soigralci čaka peklenski november. Trije derbiji in še prvenstvena tekma s Krškim, česar pa se Rok ne boji: "Naporno bo. Na vsako tekmo posebej se moramo dobro pripraviti. Oba tekmovanja, tako pokal kot prvenstvo, sta nam zelo pomembna. Najprej si bomo odpočili, potem pa šli z optimizmom v prvi derbi."

#verjamemvzmaje