Prijava na e-novice
Naslednja tekma
CB24 Tabor Sežana - Olimpija
Nedelja, 25. 10., ob 14.00, Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Mura 7 13
2. Olimpija 7 12
3. Maribor 7 12
4. CB24 Tabor Sežana 7 12
5. Bravo 7 10
6. Koper 7 9
7. Domžale 7 8
8. Celje 7 8
9. Aluminij 7 8
10. Gorica 7 4

Kurež: "Igranje za Olimpijo mi ogromno pomeni."

09.10.2020
Intervju: Gal Kurež
Gal Kurež je 19-letni nogometaš Olimpije, ki je v letošnji sezoni debitiral za člansko moštvo. Je tudi redni član slovenske reprezentance do 19 let. Z mladim ofenzivnim vezistom smo med drugim spregovorili o njegovih nogometnih začetkih, pomenu igranja za Olimpijo in ciljih v prihodnosti.

Kako je prišlo do tega, da si začel trenirati nogomet?

Za nogomet sem se navdušil že kot majhen otrok, ko sem gledal tekme z očetom in bratom. Z njima sem se tudi velikokrat igral z žogo, saj je bil oče nogometaš, brat pa je tudi veliko časa treniral nogomet. Ljubezen do tega športa se je torej rodila že zelo zgodaj v mojem otroštvu.

Kako se spominjaš svojih nogometnih začetkov?
 
Nogomet sem začel trenirati v Kisovcu, potem pa sem odšel v Trbovlje, nato v Domžale in dokaj hitro sem prišel v Olimpijo. Na te zgodnje čase imam zelo lepe spomine, saj je bilo igranje nogometa res predvsem velik užitek. Žoge nismo brcali samo na treningu, ampak tudi ob prostem času s prijatelji na betonskih igriščih ali na vasi. Telefonov in računalnikov, vsaj v takšni meri kot danes, še ni bilo, zato smo, ko se je le dalo, igrali nogomet ali kakšen drug šport. Spomini na moje nogometne začetke so torej res zelo lepi. To veselje do nogometa ohranjam še dandanes in še vedno komaj čakam vsak trening ter seveda vsako tekmo.

Si kdaj treniral tudi kakšen drug šport?

S prijatelji smo se preizkusili v številnih športih, a treniral sem samo nogomet. Kot sem že dejal, sem večino prostega časa preživel zunaj, zato je bilo ukvarjanja s športom precej. Velikokrat smo igrali nogomet, ne pa vedno. Užitek mi je predstavljalo ukvarjanje s številnimi športi, a nogomet je bil vedno veliko pred ostalimi.

Si si vedno želel profesionalno igrati nogomet oziroma kdaj se je pojavila ta želja?

Že od nekdaj sem si želel postati nogometaš. To je bila moja prva in tudi najmočnejša želja. Če pa bi moral zbrati en poklic izven športa, bi se odločil za poklic zdravnika. Obiskoval sem srednjo zdravstveno šolo in moram reči, da mi je kar šlo. Vedno sem z veseljem hodil v šolo in zanimali so me različni predmeti. 

Imaš ali si imel kakšnega nogometnega vzornika?

Moj vzornik je moj brat in vedno sem se poskušal zgledovati po njemu. Če pa govorimo o nogometnih idolih, je moj najljubši igralec Lionel Messi.

Letos si debitiral za člansko ekipo Olimpije in redno zbiraš minute v prvenstvu. Kaj ti pomeni igranje za člane?

Igranje za Olimpijo mi ogromno pomeni. Ko veliko vložiš in se odrekaš, se ti prej ali slej nekje povrne. Meni se je povrnilo z nastopanjem za Olimpijo. To je bila veliko časa moja želja in letos se mi je uresničila. Seveda pa sem šele na začetku. Na vsakem treningu in tekmi dam vse od sebe in se poskušam dokazovati.

Olimpija je tvoj klub. Lahko bi rekli, da si otrok Olimpije. Je dejstvo, da igraš za tvoj klub dodatna motivacija?

Že od majhnih nog sem sanjal, da bi zaigral v dresu Olimpije. Dejstvo, da nastopam za moj (priljubljeni) klub, mi zagotovo daje še dodatno motivacijo. Igram s srcem in vedno poskušam dati svoj maksimum. Kot sem že ob debiju dejal, sem zelo vesel, da sem za Olimpijo prvič nastopil, ko so bili na tribuni Green Dragonsi, saj je bilo to popolnoma nekaj drugega, kot bi bilo sicer. Aktualne razmere žal ne dopuščajo polnega stadiona, a njihova prisotnost nam vedno vlije dodatne motivacije.

Si tudi reden član reprezentance do 19 let. Kaj ti pomeni igranje za reprezentanco?

Igranje za reprezentanco je nekaj posebnega. Verjamem, da je želja vsakega, ki začne trenirati nogomet, da bi enkrat zaigral za svojo državo. Vsaj pri meni je bilo tako. Sedaj nastopam za reprezentanco do 19 let, je pa moja želja, da bi nekoč oblekel tudi dres članske reprezentance Slovenije.

Kaj pa izven nogometa, kaj te veseli? S čim se ukvarjaš v prostem času?

Že od nekdaj rad berem, zato v prostem času temu namenim precej časa. S tem je povezano, da rad pišem poezijo in v srednji šoli sem zaradi tega prejel tudi nekaj nagrad. V prostem času si velikokrat ogledam tudi kakšen film ali igram igrice, seveda pa ne manjka tudi ukvarjanje s športom.

Kakšni so tvoji cilji, mogoče najprej do konca sezone, pa tudi dolgoročno?

Kratkoročni cilji so zagotovo, da bi čim boljše igral za Olimpijo, zbral čim več nastopov in da bi dosegel kakšen zadetek in asistenco. Ekipi bi rad kar najbolj pomagal do želenih rezultatov in uspehov. O dolgoročnih ciljih ne bi govoril, saj menim, da je potrebno iti korak za korakom. Želim si, da bi ostal zdrav, saj sem imel v preteklosti kar nekaj težav. 

Na zadnjih treh tekmah ste zabeležili dve zmagi in remi na večnem derbiju. Kakšno je sedaj stanje v moštvu?

Mislim, da imamo zelo kvalitetno ekipo. Na začetku sezone smo imeli nekaj težav, a to je razumljivo, saj ekipa ni bila uigrana. Med seboj se nismo še dobro poznali. Vzdušje v ekipi je sedaj pozitivno in na treningih, ki so na zelo visokem nivoju, dajemo vse od sebe. Menim, da se je sedaj vse začelo sestavljati in delovati. Cilj Olimpije je pa zagotovo naslov prvaka.

#verjamemvzmaje