Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
Nedelja, 12. 7., ob 20:30, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 32 65
2. Celje 32 61
3. Maribor 32 58
4. Aluminij 32 51
5. Mura 32 50
6. Bravo 32 44
7. CB24 Tabor Sežana 32 37
8. Domžale 32 36
9. Triglav Kranj 32 31
10. Rudar 32 10

Menalo je pomemben in zelo cenjen član ekipe

30.06.2020
Odziv na izjavo komentatorja g. Laurenčiča
V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da je komentator nedeljske tekme med Olimpijo in Mariborom izrekel neresnične trditve o igralcu zmajev in njegovem položaju v klubu.

G. Urban Laurenčič je tako med televizijskim prenosom podal naslednji komentar: »Luka Menalo. Bojim se, da ga prav veliko časa ne bomo gledali v Ljubljani. Iz dokaj zanesljivih virov sem izvedel, da se mu je Mandarić že odrekel, češ naj ga Dinamo vzame nazaj, imamo še dovolj takih igralcev …«         

Ker povedano ne drži in je Luka Menalo med drugim tudi s strani predsednika Mandarića cenjen član zmajev, smo v skladu s 26. in 27. členom Zakona o medijih - Pravica do popravka objavljenega članka, prosili za objavo popravka s prikazom nasprotujočih dejstev.

Tako smo odgovornemu uredniku športnega programa TV Slovenija poslali spodnje besedilo popravka.

»Izjava komentatorja tekme med NK Olimpijo in Mariborom Urbana Laurenčiča o tem, da naj bi se predsednik NK Olimpija odpovedal nogometašu Luki Menalu ne vsebuje resničnih dejstev in resno škoduje interesom NK Olimpija Ljubljana. Predsednik Mandarić se nikoli ni odpovedal Luki Menalu, in nikjer ni izjavil tega, kar je komentator tekme navedel kot predsednikovo izjavo, ki jo je on dobil iz »zanesljivih virov«. V nogometnem klubu Olimpija smo zaskrbljeni nad tako nekritično uporabo nepreverljivih virov informacij, s strani javne televizije, ki ne koristijo nikomur, ne nogometu, ne Olimpiji, še manj pa ugledu javne televizije.«

V zakonsko predvidenem roku (24 ur) na zahtevo po popravku nismo dobili odgovora, zato v klubu le tega objavljamo tudi sami. Namreč ne želimo si, da se med navijači širijo napačne informacije o igralskem kadru Olimpije. Sočasno ne želimo, da bi takšne informacije kakorkoli vplivale na izpostavljene igralce.

#verjamemvzmaje