Prijava na e-novice
Naslednja tekma
SK Sturm Graz - Olimpija
Petek, 15. 11., ob 16:00, Gradec
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 17 36
2. Aluminij 17 34
3. Maribor 17 34
4. Mura 17 31
5. Celje 17 28
6. Triglav Kranj 17 17
7. CB24 Tabor Sežana 17 17
8. Domžale 17 16
9. Bravo 17 13
10. Rudar 17 7

Minimasters presegel pričakovanja

15.10.2019
Mednarodni turnir mlajših selekcij v Čatežu zbral klube iz petih držav
Tradicionalni mednarodni turnir Minimasters Slovenija je odprl novo poglavje. Selitev v Čatež, organizacija prireditve je bila velik zalogaj, je bila dobra odločitev. Idejni vodja projekta, direktor nogometne šole NK Olimpija do 15 let, Hajro Rizvić, je s sodelavci, zahtevna izvedba je uspela tudi in predvsem s pomočjo predanih članov trenerskega štaba mlajših selekcij, staršev in nogometašev, ki so se priključili organizaciji turnirja, poskrbel, da so po končani prireditvi deževale pohvale z vseh strani.

Na tekmovanju, ki se je na odlično pripravljenih igriščih z naravno travo v dveh dneh odvijalo v petih različnih starostnih kategorijah, so nastopili nogometaši iz petih držav, Avstrije, Hrvaške, Srbije, BiH in Slovenije. Med 24 sodelujočimi klubi so v mlajših selekcijah svoje ekipe imeli tudi predstavniki "velike četvorke" v nekdanji skupni državi - Crvena zvezda, Partizan, Dinamo in Hajduk. Prav ta podatek daje dodatno vrednost turnirju.

Na dvodnevni prireditvi se je v Čatežu zbralo okoli 3000 ljudi. Čeprav tekmovalni del ni bil najpomembnejši, pa so se mladi nogometaši v selekcijah U8, U9, U10, U11 in U12 močno trudili, da pokažejo svoje znanje. Na kakovostnem turnirju, med močnejšimi v tem delu Evrope, je imela številčno zasedbo Olimpijina Nogometna šola, ki je bila tudi rezultatsko uspešna.

V kategoriji U8 je ekipa trenerja Jureta Šegote v močni konkurenci osvojila peto mesto, še boljši so bili leto starejši zmajčki trenerja Luka Anžurja, ki so se prebili vse do finalia in tam nesrečno izgubili z vrstniki iz Zagreba, a bili boljši od Dinama in Crvene zvezde. V kategoriji U10 so zmajčki Luka Kovačiča nesrečno izpadli v izločinih bojih, a zato še bolj vneto navijali za leto dni starejše klubske kolege trenerja Gorana Čurta, ki so na koncu osvojili tretje mesto. S finalom se v kategoriji U12 lahko pohvali zasedba Hajra Rizvića, ki je v skupinskem delu sedmih ekip osvojila prvo mesto, preskočila polfinale in v tekmi za zmago na turnirju izgubila z ekipo Željezničar. 

Vsem ekipam in njihovim trenerjem čestitke za odlične igre!