Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Gorica
Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 0 0
2. Gorica 0 0
3. CB24 Tabor Sežana 0 0
4. Bravo 0 0
5. Mura 0 0
6. Aluminij 0 0
7. Celje 0 0
8. Domžale 0 0
9. Maribor 0 0
10. Koper 0 0

Mlada zmaja sta brez težav konkurirala nasprotniku

01.07.2020
Po derbiju s Pavlovićem in Ostrcem
Na nedeljskem derbiju sta prvič zaigrala naša mlada zmaja Enrik Ostrc in Michael Pavlović. Slednji je sicer na večnem derbiju že bil prisoten, ko je Olimpija februarja igrala v Mariboru, vendar takrat priložnosti ni dobil.

Pavlović je proti Mariboru vstopil v 83. minuti: »Ob vstopu v igro sem se zadeval, da morem storiti vse, kar je v moji moči, da ne prejmemo zadetka ter da zmagamo na temi in s tem povečamo prednost na vrhu lestvice.« Ostrc, ki je odigral celotno tekmo, je k temu dodal še svoje občutke: »Velikokrat sem spremljal večni derbi in se spraševal, kako bi bilo zaigrati na njem, zato so bili občutki nekaj posebnega. Pomembnost tega, da se igra za prvo mesto, sem odmislil in se skoncentriral na igro.«

Tekma je tokrat bila odigrana brez gledalcev, tako da pravo vzdušje oziroma doživetje derbija med Olimpijo in Mariborom fanta še čaka. Oba se strinjata, da ima derbi pred polnimi tribunami poseben čar in se veselita priložnosti, ko ga bosta lahko kot igralca tudi doživela. Mlada igralca sta brez težav konkurirala mariborskim igralcem in se znova izkazala kot zelo kakovostna. Ob vprašanju, ali čutita, da so mladi igralci pomemben člen v trenutni sestavi Olimpije, je Pavlović povedal: »Vsekakor. Mislim, da je v tem trenutku, ko je ritem tekmovanja zgoščen in je tekem veliko, vsak igralec zelo pomemben.« Ostrc pa je nadaljeval: »Vesel sem, da imamo lahko tudi mladi igralci možnost dokazati, da smo pomemben člen ekipe.«

Svoje priložnosti sta tako dobro izkoristila, česar se zavedata, a stremita k nadaljnjemu napredku. »Na igrišču se počutim dobro, mislim, da sem svoje priložnosti dokaj dobro izkoristil, ampak vedno je lahko še bolje,« je povedal Ostrc. Pavlović je temu pritrdil: »Za zdaj sem zadovoljen s tem, kako sem izkoristil dane priložnosti na igrišču.« Prav tako ste ju hitro vzljubili navijači zeleno-belih, kar sta opazila tudi sama. Pavlović je povedal, da se podpora najboljših navijačev vedno opazi, Ostrc pa je še dodal, da je takšna pozitivna podpora za vsakega igralca dodatna motivacija in jo je osebno vedno zelo vesel.

Poleg Ostrca in Pavlovića je na derbiju debitiral tudi Timi Max Elšnik: "Občutki na debiju so bili izjemni, še posebej zaradi pomembne zmage, ki nam ogromno pomeni v tem delu sezone. Kot otrok sem velikokrat gledal derbi v živo na tribunah in res je nekaj posebnega, ko na takšni tekmi tudi sam zaigraš. Žal ni bilo navijačev, čeprav se jih je dalo slišati izpred stadiona. Tako da komaj čakam naslednji derbi, ki se bo igral pred navijači, da na igrišču občutim pravo atmosfero."

#verjamemvzmaje