Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tabor Sežana - Olimpija
Sobota, 6. 6., ob 18:00, Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 25 50
2. Aluminij 25 45
3. Celje 25 45
4. Maribor 25 43
5. Mura 25 38
6. CB24 Tabor Sežana 25 29
7. Bravo 25 28
8. Triglav Kranj 25 27
9. Domžale 25 26
10. Rudar 25 10

Moramo se primerjati z mednarodno konkurenco

28.11.2019
Zmajčki pred dnevi nogometne izkušnje nabirali proti vrstnikom iz Beograda
Pisali smo o pravi ekspediciji Olimpijinega podmladka v Beogradu, kjer so se naši zmajčki v selekcijah od U8 do U14 merili z vrstniki iz Crvene zvezde, Partizana in OFK Beograda. Fantje so se tudi rezultatsko izkazali, si nabrali novih mednarodnih izkušenj in se na travniku primerjali z uglednimi beograjskimi nogometnimi šolami. Vtise s tradicionalnega "delovnega obiska" je strnil še direktor nogometne šole Olimpija do U15 Hajro Rizvić. "Vnovič smo bili toplo sprejeti, že nekaj let utrjujemo odnose z najboljšim nogometnim podmladkom v regiji, Crvena zvezda in Partizan sta tudi med njimi. Prav je, da se primerjamo s kakovostnimi nogometnimi akademijami in njihovimi ekipami ter tako nabiramo nove izkušnje in ugotavljamo naš napredek. V tej smeri bomo delovali tudi v prihodnje."

Olimpija je v Beograd potovala z vsemi selekcijami do kategorije U14, ob merjenju moči na travniku pa je bil obisk tudi uradne narave. "Že prej smo se dogovorili za sestanek z vodilnimi možmi mladinskega pogona Partizana in Crvene zvezde. Najprej sem se srečal s predstavniki Crvene zvezde. Sprejeli so me Dragan Mladenović direktor nogometne šole, Nikola Jelić, vodja mladinskega pogona in Vladimir Cvjetićanin, vodja do U14. Naslednji dan smo se srečali še z vodilnima v mladinski nogometni šoli Partizana Markom Ranevskim in Nikolo Grubišićem. Tudi v bodoče bomo tesno sodelovali. Olimpija se mora primerjati z najboljšimi v regiji, v nekaterih selekcijah smo celo pred beograjskima velikanoma," je še povedal trener ekipe U13 Rizvić, ki je s svojimi zmajčki zabeležil vse tri zmage.

"Rezultat na takšnih tekmah ni ključen, je pa zelo pomemben. Tudi pri tem vztrajamo. Vedno je dobro, da naši mladi nogometaši dobijo tudi z zmagami proti dobrim nasprotnikom še več samozavesti in volje do dela." Zmajčke in trenerski štab, ki je naše fante vodil v Beogradu, je z obiskom presenetil tudi župan mesta Ljubljane Zoran Janković. "Prijetno smo bili presenečeni. V času bivanja v Beogradu nas je obiskal tudi nekdanji direktor Olimpije Ranko Stojić, prišel je Vlada Lalatović in drugi. Skratka, vsestransko koristen obisk , ki bo ostal tradicionalen."