Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

Na današnji tiskovni konferenci je bil predstavljen novi trener članskega moštva

11.01.2016
Z Markom Nikolićem po naslov državnega prvaka
Ljubljana – Nogometaši Olimpije z današnjim popoldanskim treningom (14.00) začenjajo s pripravami na spomladanski del sezone, v katerega jih bo popeljal 36-letni strokovnjak Marko Nikolić. Na današnji tiskovni konferenci so namreč o načrtu priprav in smernicah za naprej spregovorili predsednik kluba Milan Mandarić, športni direktor Ranko Stojić in novi strateg zmajev Marko Nikolić.

Nekdanji trener srbskih velikanov Vojvodine in Partizana je podpisal 2,5 letno pogodbo, ki ima z Ljubljančani ambiciozne načrte.
»Bogata zgodovina in tradicija kluba kot tudi dejstvo, da sta predsednik in športni direktor nadvse ambiciozna človeka, sta le dva od mnogih razlogov, da sem se odločil prevzeti vodenje Olimpije. Glavni cilj  je že nekaj časa znan – vrniti naslov državnega prvaka v prestolnico. Če ne bi verjel v svoje sposobnosti in moštvo, ki ga imam na voljo, se tega projekta zagotovo ne bi lotil,« je uvodoma dejal Marko Nikolić, ki je bil glavni kandidat za trenerja zeleno-belih že pred začetkom letošnje sezone, a se zaradi osebnih razlogov ni odločil za prihod v slovensko prestolnico.

»Kljub svoji mladosti sem v polnem pogonu že 15 let, kar je pustilo določene posledice. Želel sem se malce odmakniti od vsega skupaj in z novo energijo kreniti novim izzivom naproti. Trenutno moštvo ima velik potencial, kateremu je potrebna le malce večja stabilnost v igri. Večjih posegov v ekipo ne bo, zgolj dopolnili jo bomo na najbolj občutljivih igralnih položajih. S kom in kdaj pa bo znano kmalu,« je na vprašanje o morebitnih okrepitvah, ki bi v naslednjem mesecu dni utegnili okrepiti zeleno-bele, odgovoril prvi mož strokovnega vodstva.

Nikolić ni pozabil omeniti niti najzvestejših privržencev, ki imajo v novi Olimpijini zgodbi nadvse pomembno vlogo.
»Povsod po svetu imajo navijači eno pomembnejših vlog, saj moštvu vlivajo dodatnih moči in energijo. V sožitju z njimi in predstavniki medijev želimo ustvariti pozitivno podobo našega kluba. Le s korektnim in profesionalnim odnosom vseh vpletenih lahko dosežemo končni cilj. Na igrišču bomo storili vse, kar je v naših močeh, da se na koncu veselimo velikega dosežka. Ponavljam, ta ekipa ne potrebuje večjih sprememb, le nekaj več stabilnosti, k čemur bomo stremeli v naslednjem mesecu in pol,« je še pristavil novi trener ljubljanske zasedbe.

Predsednik kluba Milan Mandarić ni skrival zadovoljstva nad novo trenersko pridobitvijo v Zmajevem gnezdu.
»Po številnih pogovorih, ki sem jih opravil z Markom Nikolićem, sem hitro prišel do ugotovitve, da gre za pozitivno osebnost, ki pozna način, kako doseči začrtane cilje. Glede na to, da stremimo k naslovu državnega prvaka, je kljub svoji mladosti pripravljen zasukati rokave ter prevzeti veliko odgovornost. Za nas obstaja le pot navzgor, s pravo vizijo in podporo navijačev ter širše javnosti pa želimo Olimpijo vrniti na mesto, kjer je v svoji sicer bogati zgodovini že bila.«

Športni direktor zmajev Ranko Stojić je spregovoril o glavnih razlogih za imenovanje Marka Nikolića na mesto glavnega trenerja članskega moštva.
»Ni skrivnost, da je bil Nikolić naš glavni kandidat že v poletnem obdobju. Tokrat smo našli skupen jezik na obojestransko zadovoljstvo. Vesel sem, da smo se dogovorili za sodelovanje na dolgi rok. Marko Nikolić je izjemno ambiciozen strokovnjak, ki se je dokazal že v Vojvodini in Partizanu. Pritisk mu torej ni tuj, poleg tega pa je pripravljen 24 ur na dan delati in živeti za uspeh Olimpije. Je analitičen, saj ničesar ne prepušča naključju, zna vzpostaviti takojšnjo avtoriteto v moštvu, za kar smo ga med drugim tudi pripeljali. Z Markom Nikolićem želimo spisati novo uspešno poglavje v Olimpijini zgodovini,« ni skoparil s pohvalami na račun novega trenerja športni direktor zmajev Ranko Stojić.

#verjamemvzmaje