Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

Na trenerskem stolčku zmajev odslej nadarjeni Ljubljančan

02.09.2016
Luka Elsner: »Ne potrebujemo časa, potrebujemo strast!«
Ljubljana – Po skupno 11-ih letih, ki jih je preživel v vlogah profesionalnega nogometaša, pomočnika trenerja in naposled glavnega trenerja članskega moštva Domžal, se je nadarjeni ljubljanski strateg Luka Elsner preselil na trenersko klop aktualnih državnih prvakov, s katerimi je podpisal 3-letno pogodbo (31. 5. 2019).

Elsner, ki se je predstavil na današnji novinarski konferenci, ni skrival velikega zadovoljstva, a se obenem zaveda velike odgovornosti in pritiska, ki ga prinaša vodenje najboljšega nogometnega moštva v Sloveniji.
»Ko je vodstvo Olimpije pozimi prvič vzpostavilo stik z menoj, se nisem čutil dovolj pripravljenega prevzeti tako veliko odgovornost. V vmesnem času pa so se stvari nekoliko spremenile, dozorel sem in začutil, da sem lahko kos izzivu, ki ga prinaša vodenje državnega prvaka. Klub kot celota se razvija v pravi smeri, moštvo pa poseduje izjemno kakovost, tako da mi bo v veliko čast in zadovoljstvo delati s tako dobrimi nogometaši. Osnovo za nadaljnji razvoj v vseh segmentih nogometne igre zagotovo imamo, potrebno bo le močno zavihati rokave,« je na današnji predstavitveni novinarski konferenci v Ljubljani dejal novi trener zmajev Luka Elsner, ki je med drugim razkril tudi osnovno taktično usmeritev, s katero bo poskušal ubraniti naslov državnega prvaka.
»V svoji kratki karieri v vlogi glavnega trenerja sem preizkušal že vse možne taktične različice, toda osnovna ideja se nanaša na postavitev 4-3-3, ki je najbolj primerna za profil moštva, ki ga imam na voljo. Večino nogometašev zelo dobro poznam, veseli dejstvo, da imamo v ekipi veliko število izjemnih talentov, ki bodo ob kakovostnem in načrtnem delu še bolj napredovali in je tako pred njimi svetla prihodnost. Vsaka tekma bo zgodba zase, naša naloga pa je, da z veliko želje, odgovornosti in discipline v igri skušamo uveljaviti prepoznaven slog igre, ki bo obenem vseboval pravšnjo mero kombinatorike in všečnosti,« se odgovoru o taktiki oziroma strategiji igre ni želel izogniti 34-letni Ljubljančan, ki je s kapetanom Darijanom Matićem in druščino pozno popoldan že opravil prvi trening.
»Moram poudariti, da je zame velika čast nadaljevati družinsko tradicijo z delom v Olimpiji. Pred menoj sta zelo uspešno v različnih vlogah svoj pečat v zgodovini kluba pustila moj stari oče Branko in kasneje še oče Marko. Upam, da bom tudi sam v prihodnje prispeval določen delež k uspehom Olimpije. Čaka nas veliko dela, vlogo prvega pomočnika bo opravljal Rok Hanžič, s katerim uspešno sodelujem že vrsto let. Je oseba, ki ji popolnoma zaupam, kar se ostalih pomočnikov tiče, bo večina ostala od prej. Luka Elsner je le en člen v mozaiku zelene zgodbe, za katero vsi skupaj želimo, da bo uspešna tudi v bodoče. Verjamem, da nam s skupnimi močmi lahko uspe,« je še poudaril novi strateg zmajev, in zaključil: »Želim si, da bi naši navijači zadovoljni prihajali na Stožice in se še bolj veseli vračali domov. Z ustreznim pristopom, disciplinirano, a všečno igro želimo našim izjemnim navijačem ponuditi kakovostno vsebino, ki jih bo v še večjem številu privabila na naš stadion. Ponavljam, osnova je izjemna, potrebno pa bo zgraditi moštvo, ki bo zmagovalo z vsebino. Ne potrebujemo časa, kot nekateri mislijo, ampak potrebujemo strast!«

Foto: Zala Anzelc.