Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
30.5.2019, Celje
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

Nadarjeni ganski krilni napadalec nova okrepitev zmajev

24.11.2016
Issah Abass naslednja tri leta in pol v zelenem dresu
Ljubljana – Čeprav bo do začetka zimskega prestopnega roka (1. 1. 2017 – 31. 1. 2017) potrebno počakati še nekaj časa, v taboru aktualnih državnih prvakov ničesar ne prepuščajo naključju.

V naslednjih treh sezonah in pol (do 30. 6. 2020) se bo namreč v zelenem dresu dokazoval izjemno nadarjeni ganski krilni napadalec Issah Abass (26. 9. 1998), ki je pred slabima dvema mesecema dopolnil komaj 18 let. Po besedah športnega direktorja zmajev Ranka Stojića je Olimpija v svoje vrste zvabila odlično okrepitev na položaju krilnega napadalca, ki bo s svojo kakovostjo skušal prispevati pomemben delež k uresničevanju ambiciozno začrtanih ciljev.
“Veseli nas, da smo v svoje vrste pripeljali nogometaša, ki tako po človeški kot nogometni plati ustreza vsem našim zahtevam in pričakovanjem. Gre za zelo nadarjenega fanta, ki je s svojo kakovostjo in neverjetno predanostjo že pri rosnih 17-ih letih dobil priložnost zaigrati za mladinsko gansko izbrano vrsto (U-20), ki velja za eno od najboljših na svetu v omenjeni starostni kategoriji. To je profil nogometaša, ki smo ga iskali – hitrost, agresivnost, odlična tehnična podkovanost, močan strel in zmagovalna miselnost so le nekatere od mnogih pozitivnih značilnosti Issaha Abassa. Navsezadnje pa je potrebno poudariti, da je bil pri nas na preizkušnji slabih 14 dni in v tem času odigral tudi zahtevno prijateljsko srečanje proti močnemu italijanskemu prvoligašu Chievu v Veroni, kjer je le potrdil svoj razkošen talent. S pravim odnosom do dela bo za nas predstavljal veliko okrepitev,” zadovoljstva nad prihodom mladega Ganca v vrste zeleno-belih ne skriva športni direktor kluba Ranko Stojić.

Abass je kljub svoji mladosti hitro dojel, kam je prišel: “Pred prihodom v Ljubljano sem se pozanimal o klubu, mestu, okolju in prišel do ugotovitve, da gre za vrhunsko organiziran klub z bogato tradicijo, ki ima velike načrte tudi v prihodnje, zaradi česar je bila konča odločitev o selitvi v Slovenijo precej lahka. Vodstvo kluba, strokovno vodstvo in soigralci so me prisrčno sprejeli in hitro dali vedeti, da sem eden od njih. Komaj čakam, da bom lahko v spomladanskem delu sezone zaigral v zelenem dresu in z dobrimi igrami pripomogel k pozitivnim rezultatom moštva. V vsakem primeru želimo ubraniti naslov državnih prvakov.”

#verjamemvzmaje