Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Rudar
Sobota, 19. 10., ob 16:45, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 13 27
2. Aluminij 13 25
3. Maribor 13 25
4. Mura 13 24
5. Celje 13 21
6. Domžale 13 13
7. Bravo 13 13
8. CB24 Tabor Sežana 13 13
9. Triglav Kranj 13 10
10. Rudar 13 5

Napočil je čas za trdo delo

14.06.2019
Zmaji opravili prvi trening v pripravljalnem obdobju
Nogometaši Olimpije so danes uradno začeli s pripravami na novo tekmovalno sezono in na stadionu Žak v Šiški v popoldanskih urah opravili prvi trening pod vodstvom glavnega trenerja Safeta Hadžića.

Strateg zmajev, ki je moštvo v pretekli sezoni popeljal do pokalnega naslova, je pred začetkom priprav dejal: »S pripravami smo začeli med zadnjimi, a z dobrim razlogom, saj smo tudi zadnji končali preteklo sezono. Nismo imeli dolgega premora, a to ne bo pustilo posledic. Imeli bomo malo časa za priprave, tako da se bomo na treningih hitro lotili pomembnih stvari,« je uvodoma dejal glavni trener in nato spregovoril o ciljih za prihajajočo sezono: »Poskušali bomo osvojiti prvenstvo in pokal, v Evropi pa se prebiti čim dlje. V preteklosti smo imeli težave v uvodnih krogih evropskih kvalifikacij, tokrat upamo, da bo bolje, vendar pa imamo slovenski klubi v drugem oziroma tretjem krogu evropskih kvalifikacij že zelo težke nasprotnike, proti katerim moraš imeti dober dan, da jih premagaš,« se izziva zaveda Hadžić.

Četverica deležna zasluženega počitka, glavni trener želi še okrepiti moštvo

Uvodni trening je v celoti opravilo 27 nogometašev. Zaradi reprezentančnih obveznosti po koncu klubske sezone so nekaj dodatnih prostih dni dobili kapetan Nejc Vidmar, Vitalijs Maksimenko, Haris Kadrić in Vitja Valenčič, medtem ko z rehabilitacijo nadaljujejo Matic Črnic, Nik Kapun, Jucie Lupeta, Jan Gorenc in Ermin Alić, ki pa danes niso zamudili srečanja s soigralci.

»Matic Črnic bo odsoten še približno 6 mesecev, izmed ostalih bo najprej začel trenirati Jucie Lupeta, preostali pa v roku meseca ali dveh,« je o poškodovanih povedal strateh zmajev in nekaj besed namenil novincem, med katerimi je tudi nogometnim navdušencem dobro poznani branilec Denis Šme: »Z nami so nekateri novi igralci, med njimi tudi Denis Šme, vendar pa so zaenkrat na preizkušnji in o njihovi prihodnosti še nisem sprejel končne odločitve, saj jih moram najprej dobro oceniti,« je pojasnil Hadžić.

Ta si želi pred novo tekmovalno sezono še okrepiti moštvo: »Potreboval bom izkušenega osrednjega branilca in osrednjega napadalca, ki bo dosegel 15 golov na sezono. Imamo mlade in talentirane nogometaše, a to je ne glede na njihovo znanje premalo. Meni ne zadostuje, da moji igralci na položaju desetice zabijajo gole, medtem ko napadalci samo sprejemajo gole. Napadalci v mojem sistemu morajo zabijati gole.«

Kakovostni tekmeci v pripravljalnem obdobju

Olimpija bo v pripravah na novo sezono odigrala kar nekaj kakovostnih tekem, njeni nasprotniki bodo Škendija, Dinamo Zagreb, Radnički Niš, Soči, Tuzla in Partizan.

»V pripravljalnem obdobju bomo imeli težke tekme, tudi zato, ker bi rad preizkusil nove gralce. Ti morajo biti na nivoju prvaka oziroma velike ekipe, če želijo igrati za Olimpijo. Jaz ničesar ne pridobim, če igramo s tretjeligašem. Tekmi z Dinamom in Partizanom bosta dobra pokazatelja stanja,« ocenjuje Hadžić.

Brkić: Osebna želja povezana z napredovanjem v Evropi

Tudi v prihajajoči sezoni bo imel v moštvu Olimpije zelo pomembno vlogo vezist Goran Brkić, ki se je na začetku koledarskega leta uspešno vrnil po poškodbi in pokazal in z odličnimi predstavami dokazal svojo vrednost: »Počutim se zelo dobro, izkoristil sem počitnice in se poskušal čim bolje pripraviti na priprave, ki so pred nami. Vsi igralci, ki smo se zbrali, bomo dali vse od sebe, da bo sezona uspešna. Moja želja je, da v Evropi dosežemo nekaj več. A najprej bomo morali počakati na žreb. Na nas je, da dobro treniramo, se čim bolje pripravimo in taktično uigramo. Če bomo imeli na igrišču stoodstotni odnos, je vse možno,« je razmišljal Brkić.

#verjamemvzmaje