Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tabor Sežana - Olimpija
Sobota, 14. 3., Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 25 50
2. Aluminij 25 45
3. Celje 25 45
4. Maribor 25 43
5. Mura 25 38
6. CB24 Tabor Sežana 25 29
7. Bravo 25 28
8. Triglav Kranj 25 27
9. Domžale 25 26
10. Rudar 25 10

Nogomet v izrednih razmerah

26.03.2020
Tudi v teh časih razmišlja(j)mo o nogometu
Čeprav se, tudi po navodilih vodilnih mož Olimpijine nogometne akademije, kot tudi nasvetov z vrha našega kluba, ves čas obnašamo odgovorno do sebe in okolice, ter ravnamo v smeri (samo)zaščite, pa razmišljanje o nogometu v teh nenavadnih časih nikakor ni prepovedano, Prav nasprotno, celo zaželeno je. Nogomet se je in se tudi bo igral. Če bomo vsi skupaj odgovorni in upoštevali navodila in ukaze pristojnih, toliko prej. Medtem, za lažjo premostitev čudnih časov, pa smo Vam, nogometnim zaljubljencem, nadobudnežem in tudi vsem članom zelene nogometne družine pripravili patent kako ravnati v teh izrednih razmerah, ki seveda ne gredo ravno v prid ukvarjanju s športom/nogometom. 

"Smo v zahtevnem in težkem obdobju, ki je bilo do nedavnega nepredstavljivo. Ne vemo, kako dolgo bo to stanje trajalo, a je očitno, da se nekaj časa ne bomo mogli družiti na najlepših zelenih tleh v okviru najlepše igre na svetu. Ker so vadbe opuščene, ste imeli malo časa za počitek, vendar je čas, da se vrnete na delo in ohranite energijo na optimalni ravni. Čas je, da pomislimo na tiste lepe dni, ki zagotovo prihajajo, ko se bomo lahko vrnili na igrišče in znova igrali našo najljubšo igro. Ta čas bo zagotovo prišel, upajmo, zelo kmalu. In na ta čas želimo biti pripravljeni. Naj odrasli skrbijo za zdravstveno stanje, izolacijo, karanteno in vse ostalo, kar ni tako lepo. Vi pa bodite osredotočeni na šolo in nogomet. To so vaše obveznosti. Dajte vse od sebe, da jih izpolnite!

Tu so navodila za različne dejavnosti v prihodnjem obdobju. Poskusite se jih držati v obsegu kadar koli je to mogoče, s posvetovanjem in odobritvijo staršev
.," piše v uvodnem govoru brošure, ki nam pomaga razumeti trenutno stanje in nam, v spodaj priloženi fotogaleriji, ponuja tudi rešitve kako ravnati in se obnašati. Veselo branje!

"Nekateri ljudje mislijo, da je nogomet stvar življenja in smrti, zagotavljam vam, da je bolj resno od tega." Rek, ki smo si ga izposodilii od nekdanjega otoškega nogometaša in tudi trenerja Liverpoola Bill Shanklyja in še kako velja. Sploh v tem nenavadnem obdobju, ki utegne še kar trajati.

Bodite doma in bodite zdravi!

Športni pozdrav vsem!