Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
Sobota, 31. 3. 2018, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 24 58
2. Maribor 23 48
3. Domžale 21 40
4. Rudar 22 36
5. Celje 23 33
6. Gorica 22 26
7. Krško 21 23
8. Aluminij 22 18
9. Triglav Kranj 21 14
10. Ankaran Hrvatini 22 13

Oduwa: Vedno je lepo odločiti tekmo

05.03.2018
Junak zmage v Novi Gorici zadovoljen z odličnim štartom v drugi del sezone
Vse do 57. minute smo v Novi Gorici čakali na povsem zasluženo vodstvo Olimpije. Zmaji so napadali, imeli občutno več žogo v svoji posesti, nizali priložnosti, potem pa gol dosegli iz protinapada. Savić je ukradel žogo na levi, potegnil v sredino in idealno zaposlil Nathana Oduwo, ki je dosegel svoj drugi gol v sezoni.

"Zelo težka tekma, ampak takšne moraš dobiti, če hočeš biti na koncu prvak. Gorica ima dobro moštvo, vedeli smo, da bo težko, a prav tako smo vedeli, da bomo zmagali, če bomo poslušali trenerjeva navodila," je dejal Oduwa, ki se je že navadil na precej obrambne postavitve Olimpijinih nasprotnikov: "Vedeli smo, da bodo kompaktni v obrambi. V drugem polčasu so mogoče začutili, da bi lahko zaigrali bolj napadalno, a se jim to ni obrestovalo. Prav iz protinapada smo dosegli zmagoviti gol."

Oduwa še vedno čaka na prvi gol v Stožicah, v tej sezoni je enkrat v polno meril v Kidričevem, drugič pa včeraj v Novi Gorici : "Vedno je lepo zadeti gol, še posebej, če ta prinese zmago. Moram se zahvaliti Saviću, ki je res odličen igralec. Brez njegovega prodora in odlične podaje ne bi mogel zadeti. Zelo pomembno je, da smo začeli z dvema zmagama. Zdaj smo še dodatno samozavestni pred tem zelo natrpanim urnikom. Ustvarili smo odlično vzdušje in upam, da bomo nadaljevali v takšnem stilu že v sredo proti Aluminiju."

Tudi nekdanji nogometaš Tottenhama je zadovoljen s polnim izkupičkom, ki ga je Olimpija osvojila na prvih dveh tekmah v drugem delu sezone. "Najbolj pomembno je, da smo osvojili šest točk. Vsako tekmo ne moreš popolnoma nadigrati nasprotnika, zato je treba delati in se boriti za vsako zmago," zaključuje Anglež.

#verjamemvzmaje