Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sobota, 24. 8., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Aluminij 6 14
2. Olimpija 6 13
3. Mura 5 11
4. Celje 6 9
5. CB24 Tabor Sežana 6 9
6. Maribor 6 6
7. Triglav Kranj 6 6
8. Bravo 6 5
9. Rudar 6 3
10. Domžale 5 2

Odziv na članek Nogomanie

10.05.2019
Do bralcev se lahko pride tudi brez senzacionalističnih neresnic
Članek, objavljen na spletnem portalu Nogomania, ki je naslovljen Hadžić ne bo dolgoročna rešitev, Mandarić ima trenerja in očitno ostaja v Olimpiji, v ničemer ne ustreza dejstvom, zato energično zavračamo vsa namigovanja zapisana v omenjenem članku in ostro obsojamo očitne škodoželjne namene takšnega pisanja dan pred velikim derbijem v Mariboru.

Od vsega, kar je avtor zapisal, drži samo to, da je Milan Mandarić predsednik NK Olimpija in Safet Hadžić trener članskega moštva. Vsega ostalega ne moremo označiti drugače kot navadne neresnice in zavajanja.

Razumemo, da je položaj nekaterih majhnih medijev na prav tako majhnem in prenatrpanem slovenskem medijskem trgu zapleten in da je vztrajanje na objektivnem, kvalitetnem raziskovalnem novinarstvu pogosto potratno in nevzdržno, a ne zdi se nam prav, da si nekateri mediji svoje preživetje skušajo zagotoviti tako, da bralce oz. obiskovalce spletnih portalov privlačijo z objavljanjem neresnic in senzacionalističnih puhlic, ki nimajo nič skupnega z javnim interesom in so športu škodljiva. »Velika razkritja« o tem, da je Fabijan Komljenović izgubil službo v Olimpiji in da Darko Milanič odhaja v Slovan in podobno, so dovolj zgovorna sama po sebi in ne potrebujejo dodatnih komentarjev. Prepričani smo, da tudi bralci znajo realno oceniti smisel in doseg takega novinarstva.

V preteklih mesecih smo na račun podobnih člankov v uredništvo Nogomanie dvakrat posredovali zahtevke za objavo popravkov oz prikaza nasprotnih dejstev. Prav tako smo večkrat izpostavili pripravljenost, da vedno odgovorimo na vsa vprašanja, ki nam jih pošljejo.  Kadar gre za tako pomembno tematiko, so vprašanja zagotovo primerna. Enkrat so na Nogomanii naš popravek objavili, drugič so takšno možnost zavrnili z obrazložitvijo, da gre za pisanje »na podlagi več virov v povsem običajni športno-žurnalistični obliki« in da je naše vztrajanje na tem, da bi bilo dobro da se sliši tudi druga stran »pritisk na profesionalno delo novinarjev oz medijev«. Takšna obrazložitev je enako prepričljiva, kot če bi mi trdili da je, na podlagi naših virov, ki jih prav tako ne bomo razkrili, sporni članek na Nogomanii plačana objava plasirana z namenom, da naredi športno in poslovno škodo NK Olimpija pred jutrišnjim derbijem.

NK Olimpija Ljubljana