Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Domžale
Nedelja, 21. 7., ob 20:10, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 0 0
2. Triglav Kranj 0 0
3. Aluminij 0 0
4. Krško 0 0
5. Rudar 0 0
6. Celje 0 0
7. Domžale 0 0
8. Maribor 0 0
9. Gorica 0 0
10. Mura 0 0

Olimpija in Olimpik sta se razšla brez zmagovalca

10.02.2019
Zmaji na pripravljalni tekmi v Beleku remizirali z ukrajinskim moštvom
NK Olimpija Ljubljana : Olimpik Donjeck 0:0

NK Olimpija Ljubljana: Vidmar, Boakye, Mujčić (od 45. Gorenc), Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić (od 88. Cekici), Kronaveter, Savić (od 84. Črnic), Lupeta (od 45. Lukanović).

Olimpik Donjeck: Halimi, Ksionz, Snurnitsyn, Hrishko, Vantukh, Hai, Politylo, Teixeira, Terens, Dieye, Dehtiarov.

Nogometaši Olimpije so v turškem Beleku odigrali peto tekmo v pripravljalnem obdobju in se z Olimpikom iz Donjecka razšli z neodločenim izidom 0:0.

Glavni trener Robert Pevnik je sestavil močno začetno postavo, od prve minute so zaigrali Vidmar, Boakye, Mujčić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić, Suljić, Savić, Kronaveter in Lupeta.

Ekipi sta bili v prvem delu prvega polčasa zelo izenačeni. Gostje iz Ukrajine so bili več pri žogi in dvakrat streljali mimo gola, medtem ko so se zmaji predstavili s čvrsto in kombinatorno igro ter poskušali z napadi po obeh krilih, vendar pa so manjkali konkretni zaključki.

Tako je Olimpija v osmi minuti izpeljala obetaven napad po desni prek Asmirja Suljića, ki je podal v kazenski prostor, vendar je bil gostujoči vratar na pravem mestu, v petnajsti pa je Stefan Savić podal vtekajočemu Mariu Jurčeviću, a je obramba žogo izbila v kot.

Olimpija in Olimpik sta imela v zadnjih 15 minutah po eno veliko priložnost za vodstvo. V 34. minuti je gostujoči nogometaš Terens poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je bil Nejc Vidmar dobro postavljen in je ukrotil žogo, le minuto kasneje pa je na drugi strani igrišča Jucie Lupeta močno udaril s približno 18 metrov, a meril preveč po sredini vrat in rezultat se ni spremenil.

V zadnjih petih minutah so si gostje priigrali dve polpriložnosti, a je Vidmar dvakrat zelo zanesljivo posredoval in ekipi sta na glavni odmor odšli z neodločenim izidom (0:0).

Pri Olimpiji je med polčasom prišlo do dveh sprememb, namesto Lupete in Mujčića sta vstopila Antonio Lukanović in Jan Gorenc. Zmaji so drugi del začeli odločno in v prvih treh minutah dvakrat nevarno zapretili. Najprej je močno sprožil Rok Kronaveter, a je njegov poskus odbil vratar Volodymyr Krynskyi, ki je vstopil v drugem polčasu, malo zatem pa je Maksimenko poskusil z razdalje, a žogo poslal prek vrat.

Po desetih minutah nadaljevanja je prišlo do krajše prekinitve, saj je na štadionu zmanjkalo elektrike.

Igra se je nadaljevala po nekajminutnem premoru, le-tega pa so bolje izkoristili Ljubljančani, ki so v nadaljevanju prevzeli pobudo. Pri tem je imel vidno vlogo Kronaveter, ki je v 66. minuti izvedel prosti strel, katerega je obramba izbila, po minuti nadaljevanja pa je »Krona« močno sprožil v levi kot, a se je izkazal gostujoči čuvaj mreže.

Tako Olimpija kot Olimpik sta v zadnjih desetih minutah imela priložnost za gol – pri zmajih je v 82. minuti z diagonalnim strelom poskusil Savić, a je strel ustavil vratar –, vendar pa sta vratarja ostala nepremagana.

Oba trenerja sta proti koncu tekme opravila nekaj menjav, pri zmajih sta priložnost dobila Matic Črnic in Endri Cekici, ki sta zamenjala Stefana Savića in Asmirja Suljića.

Tekma se je končala z neodločenim izidom 0:0.

Varovanci Roberta Pevnika bodo v Beleku igrali še eno pripravljalno tekmo, in sicer 12. februarja proti Lokomotivi iz Taškenta.

#verjamemvzmaje