Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Domžale
Nedelja, 21. 7., ob 20:10, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 0 0
2. Triglav Kranj 0 0
3. Aluminij 0 0
4. Krško 0 0
5. Rudar 0 0
6. Celje 0 0
7. Domžale 0 0
8. Maribor 0 0
9. Gorica 0 0
10. Mura 0 0

Olimpijo in St. Polten ločila gola iz prekinitev

07.02.2019
Zmaji v Beleku 70 minut v igri za zmago, na koncu pa izgubili z 0:2
NK Olimpija Ljubljana : St. Polten 0:2 (0:0)
Strelca: Lupeta (71./ag), Gartler (78.)

NK Olimpija Ljubljana: Vidmar, Gasser, Bagnack, Mujčić, Jurčević, Putinčanin, Çekiçi, Brkić, Črnic, Kadrić, Lukanović.
V drugem polčasu igrali: Jakupovič, Kregar, Petrović, Kurež, Burin, Boayke, Gorenc, Maksimenko, Štiglec, Suljić, Kapun, Tomić, Savić, Lupeta, Kronaveter.

St. Polten: Rigerler, Luan, Gartler, Ambichl, Fountas, Schütz, Rasner, Bajrami, Drescher, Ljubičić.

Aktualni slovenski državni in pokalni prvaki so se na pripravljalni tekmi v Beleku pomerili z avstrijskim tekmecem St. Poltnom, ki je v zadnjih 20 minutah izkoristil prekinitvi za zmago z 2:0.

Glavni trener zmajev Robert Pevnik je v primerjavi z zadnjo tekmo proti Dunajski Stredi spremenil začetno enajsterico in od prve minute ponudil priložnost igralcem, ki so proti Slovakom na igrišče prišli v drugem polčasu: Benu Gasserju, Mackyju Bagnacku, Mirzi Mujčiću, Mariu Jurčeviću, Marku Putinčaninu, Endriju Çekiçiju, Goranu Brkiću, Maticu Črnicu, Harisu Kadriću in Antoniu Lukanoviću, v vratih pa je bil prvi čuvaj mreže Nejc Vidmar.

Olimpijina obramba se je že na začetku tekme znašla na preizkušnji, ko so Avstrijci v drugi minuti izpeljali akcijo po levi strani in tudi zadeli, vendar pa je glavni sodnik gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Ljubljančani so svojo polpriložnost dočakali v deveti minuti, ko je Endri Cekici v kazenski prostor poslal uporabno podajo, vendar pa je žoga preletela tako Antonia Lukanovića kot Harisa Kadrića.

St. Polten je v nadaljevanju prevzel pobudo in med 16. in 26. minuto dvakrat ogrozil vrata Olimpije, vendar pa je bil kapetan zeleno-belih Nejc Vidmar dvakrat na pravem mestu.

V drugem delu drugega polčasa so si zmaji priigrali dve polpriložnosti. Endri Cekici je v 29. minuti stekel na globinsko podajo in padel ob stiku z vratarjem Christophom Rieglerjem, vendar pa je sodnik pokazal, naj se igra nadaljuje. Tri minute kasneje je Marko Putinčanin sprožil z razdalje, a so nasprotniki njegov poskus odbili v kot.

Prvi polčas se je končal brez golov.

Strateg Olimpije Robert Pevnik je na začetku drugega polčasa v igro poslal pet mladincev Adama Jakupoviča, Oliverja Kregarja, Stefana Petrovića, Gala Kureža in Matijo Burina, ki so odlično izkoristili svojo minutažo in poživili igro.

Močno pomlajena zasedba je pokazala veliko želje po golu. Po štirih minutah nadaljevanja je Mario Jurčević iz prostega strela meril v vratarja, v 53. minuti je na svoj račun prišel Kregar, ki je natančno udaril v desni kot, vendar mu je vratar Riegler s parado preprečil veselje, ofenzivo zmajev pa je v 57. minuti zaokrožil Marko Putinčanin, ki je iz prostega strela udaril prek vrat.

Pevnik je v 61. minuti na igrišče poslal vse svoje najmočnejše adute, na zelenici je ostal le Vidmar, pridružili pa so se mu Gorenc, Štiglec, Boakye, Maksimenko, Tomić, Kapun, Savić, Suljić, Kronaveter in Lupeta. Ljubljančani so nadaljevali z ofenzivno igro, v 65. minuti je z glavo poskusil Kronaveter, a meril v vratarja, po minuti nadaljevanja pa je Kapunov strel zletel prek vrat.

Avstrijci so šele v zadnjih dvajsetih minutah lažje zadihali in v 71. minuti tudi povedli, ko je Lupeta po udarcu iz kota žogo nesrečno odbil v lastno mrežo.

St. Polten je po golu dobil zalet in v 75. minuti stresel okvir Vidmarjevih vrat, v 78. minuti pa zadel še drugič. Za zmaje je bila znova usodna prekinitev, podaja iz kota je preletela vse igralce v kazenskem prostoru, žogo pa je na oddaljeni vratnici pričakal Rene Gartler in zadel za končnih 2:0.

#verjamemvzmaje