Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

Olimpijo okrepil nekdanji član AC Milana

09.01.2017
S prihodom Kingsleya Boatenga zmajem uspel veliki met
Ljubljana – Le nekaj ur po uvodnem treningu v sklopu zimskih priprav je moštvo aktualnih državnih prvakov okrepil nekdanji član slovitega AC Milana, 22-letni ganski napadalec Kingsley Boateng (7. 4. 1994, 176 cm), ki je tudi aktualni italijanski reprezentant do 21. leta.

Gre za hitronogega krilnega napadalca, ki je na Apeninski polotok prispel že pred slabimi 6 leti, kjer je najprej zaigral za mlajše selekcije AC Milana, od koder ga je pot vodila v Catanio, nizozemsko NAC Bredo, nato je sledila kratkotrajna vrnitev v vrste članskega moštva rdeče-črnih, nazadnje pa je igral v Bariju, s katerim je imel sklenjeno pogodbo do letošnjega poletja.

Ljubljančani so tako po Issahu Abassu, Danielu Avramovskemu in Alexandruju Cretuju v svoje vrste zvabili še četrto in do sedaj najbolj zvenečo okrepitev, ki bo po besedah športnega direktorja Ranka Stojića pripomogla k večanju ugleda kluba v tujini.
»O nogometnih odlikah Kingsleya Boatenga je brezpredmetno izgubljati odvečne besede, saj gre za izjemno hitrega, prodornega in odlično tehnično podkovanega nogometaša, ki je svojo kakovost že dokazal v tako močnih ligah, kot sta italijanska in nizozemska. Tudi sam sem se kar nekajkrat na lastne oči uspel prepričati, za kako kvalitetnega nogometaša gre. Bodite prepričani, da nam je z Boatengovim prihodom uspel veliki met, saj se ime Olimpije čedalje pogosteje in glasneje omenja po celi Evropi. Najpomembneje od vsega je, da je Kingsley značajsko izjemen fant, velik borec in garač, ki si želi uspeti v nogometu. To je profil nogometaša, ki smo ga iskali, tako da mu ob tej priložnosti tudi v predsednikovem imenu izrekam toplo dobrodošlico, saj smo, kot sem že dejal, v svoje vrste zvabili odličnega nogometaša,« ni skrival navdušenja nad novo okrepitvijo športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić.

Kingsley Boateng je bil kratek in jedrnat: »Prišel sem v klub, ki je aktualni slovenski državni prvak, kar je glavni cilj tudi v tej sezoni. Najprej se moramo dobro pripraviti na spomladanske izzive, ubraniti naslov državnega prvaka in kasneje v kvalifikacijah za ligo prvakov čim dražje prodati svojo kožo. Prepričan sem, da je bil prihod v Olimpijo najboljša možna rešitev. Komaj čakam, da se priključim moštvu in s soigralci spišem novo zgodbo o uspehu.«

Aktualni italijanski reprezentant do 21. leta je z Ljubljančani podpisal 3,5-letno pogodbo (do 30. 6. 2020).

#verjamemvzmaje