Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 36 80
2. Maribor 36 80
3. Domžale 36 73
4. Rudar 36 50
5. Celje 36 50
6. Gorica 36 47
7. Krško 36 34
8. Aluminij 36 33
9. Triglav Kranj 36 28
10. Ankaran Hrvatini 36 26

Po nove točke v Dravograd

18.08.2017
Na Koroško k Primorcem
V nedeljo bodo nogometaši Olimpije gostovali na Koroškem. Le kdo bi si še pred tedni mislil, da bodo številni koroški navijači zeleno-belih v letošnji sezoni imeli priložnost videti svoje junake pred domačim pragom. NK Ankaran je  namreč svoje začasno domovanje našel 216 km stran od svojega domicila.

Tekme proti novincem v ligi so nekaj posebnega, v to smo se vsi skupaj lahko prepričali v Kranju, kjer je Olimpija izgubila točki. Ankaran je sicer slabše startal v prvenstvo, a je za vse v ligi še vedno neznanka. Ekipa se iz tedna v teden menja in krepi, kar otežuje analizo, na njihovi klopi pa sedi preverjeno ime slovenskih zelenic Vlado Badžim.

»Ogledali smo si njihove dosedanje tekme, seveda, še bolj pomembno pa bo, kako bomo sami izgledali v nedeljo,« pravi trener Olimpije Igor Bišćan. Z njim se strinja tudi Kenan Bajrić. »Mi bomo gledali predvsem sebe in skušali pokazati svoje kvalitete.« Bajrić še nikoli ni igral proti Ankaranu in obenem opozarja, da gre za eno daljših gostovanj v ligi. Priprave za tekmo potekajo skladno z načrti strokovnega štaba.

Na zadnjih tekmah je eden najbolj opaznih posameznikov naše ekipe Ricardo Alves. Nova vloga v moštvu, ko je pomaknjen bliže vratom nasprotnika, mu očitno več kot ustreza. »V svoji dosedanji karieri nisem odigral veliko tekem na tej poziciji. Morda dve. Ampak več kot očitno bom moral začeti razmišljati o tem, da je to moja prava pozicija,« je z nasmeškom na obrazu razmišljal Portugalec. »Želel sem, da pride do izraza njegova ideja v igri, njegova podaja, mirnost v težjih trenutkih, inteligenca in kreativa. Zato sem ga postavil tja. Ker pa je celo življenje igral v osrčju vezne linije, je igralec, ki se zaveda tudi obrambnih nalog in jih vestno izpolnjuje, tako, da dela višek tudi v defenzivi,« dodaja Bišćan, ki ni skoparil s pohvalami na Portugalčev račun.

Trener zeleno-belih v nedeljo še ne bo mogel računati na poškodovana Gorana Brkića in Aljaža Krefla. V igri za osemnajsterico prijavljenih na tekmo bo prvič tudi Andres Vombergar. V začetni enajsterici lahko pričakujemo Nika Kapuna, ki bo v primeru nastopa stotič oblekel Olimpijin dres.

Tekma v Dravogradu se bo v nedeljo pričela ob 16:50. Vstopnice bo moč kupiti pred stadionom, cena vstopnice za mesto na pokriti tribuni je 8€.

#verjamemvzmaje