Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 36 80
2. Maribor 36 80
3. Domžale 36 73
4. Rudar 36 50
5. Celje 36 50
6. Gorica 36 47
7. Krško 36 34
8. Aluminij 36 33
9. Triglav Kranj 36 28
10. Ankaran Hrvatini 36 26

Popolna prevlada ni obrodila sadov

05.08.2017
Ljubljančani v Kranju osvojili točko
NK TRIGLAV – NK OLIMPIJA LJUBLJANA 0:0

Kranj – Športni center, glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava), pomočnika: Robert Vukan (Gornja Radgona) in Uroš Benc (Rače), četrti sodnik: Vojko Goričan (Loče), delegat: Jožef Rajh (Celje).

TRIGLAV: Džafić, Gvardjančič (od 62. Bojić), Gajić, Krcić, Robnik (od 81. Bukara), Arh Česen, Poplatnik, Mlakar (od 51. Đurković), Kuhar, Zec, Majcen. Trener: Anton Žlogar.
OLIMPIJA: Vidmar, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić (od 79. Miškić), Čanađija, Alves (od 60. Oduwa), Savić, Kapun, Issah. Trener: Igor Bišćan.
Rumeni kartoni: Gvardjančič (15.), Arh Česen (16.), Zec (54.), Majcen (89.), Bukara (90.); Issah (28.)
Rdeči kartoni: Majcen (90.)

Po odličnem začetku državnega prvenstva, treh zmagah na prav toliko tekmah, so se zmaji odpravili v Kranj, kjer so se pomerili s povratnikom v prvoligaško druščino Triglavom. Igor Bišćan je bil primoran opraviti eno spremembo v prvi postavi, namesto poškodovanega Brkića je Čanađiji na sredini igrišča družbo delal Tomislav Tomić. Vrnil se je tudi Oduwa, a je tekmo začel na klopi. Kenan Bajrić je igral 100. prvenstveno tekmo v zeleno-belem dresu, za Nika Kapuna pa je bil to 110. nastop za Olimpijo.

V prvem polčasu zadetkov nismo videli, smo pa spremljali pobudo Olimpije. Začelo se je v 16. minuti, ko je Apau po podaji s prostega strela z glavo meril mimo gola. Osem minut kasneje se je na vrhu domačega kazenskega prostora lepo obrnil Kapun, toda njegov strel s šibkejšo levo nogo ni bil dovolj natančen. V 26. minuti je lepo akcijo s podajo v kazenski prostor zaključil Štiglec, domači branilci so izbili, a hrvaški bočni nogometaš je bil vpleten v še nekaj nevarnih kombinacij zmajev. Najprej je v 38. minuti po kotu Alvesa streljal čez gol, minuto kasneje je bil nenatančen z razdalje, tako kot tudi v 42. minuti. Tik pred koncem prvega polčasa je bilo vroče v kazenskem prostoru Triglava. Po odličnem preigravanju je padel Stefan Savić, sodnik pa je na začudenje večine prisotnih ocenil, da je bil štart enega izmed domačih branilcev pravilen.

V drugem delu smo spremljali pravo ofenzivo nogometašev Olimpije in krčevito branjenje domačih igralcev. V 53. minuti je prodiral Issah, toda streljal mimo gola. V 59. minuti je Ganca zaposlil Savić, v tem primeru pa je bil uspešnejši domači vratar. Stefan Savić je bil tudi v nadaljevanju tekme zelo razpoložen, najprej je v 62. minuti neuspešno meril s škarjicami, v 68. je preigraval in streljal mimo, minuto kasneje pa je zaposlil Tomića, ki je bil prav tako nenatančen. Tudi v zadnjih dvajsetih minutah smo spremljali obleganje domačih vrat, ki pa žal ni obrodilo sadov. Zmaji so tako prvič v letošnji sezoni remizirali, hkrati pa na tretji zaporedni tekmi ohranili mrežo nedotaknjeno. Zadnjo veliko priložnost je v 84. minuti zapravil Bajrić, osrednji branilec zmajev je po kotu Miškića ostal neoviran v domačem kazenskem prostoru, a je bil nenatančen.

Naslednja Olimpijina tekma bo v soboto, 12.8., ob 20:20. V Stožice prihaja velenjski Rudar.

#verjamemvzmaje