Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Triglav Kranj
Četrtek, 20.9., ob 18:00, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 8 20
2. Olimpija 8 14
3. Gorica 8 13
4. Aluminij 8 13
5. Domžale 8 10
6. Triglav Kranj 8 9
7. Mura 8 9
8. Celje 8 8
9. Krško 8 7
10. Rudar 8 4

Popolna prevlada ni obrodila sadov

05.08.2017
Ljubljančani v Kranju osvojili točko
NK TRIGLAV – NK OLIMPIJA LJUBLJANA 0:0

Kranj – Športni center, glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava), pomočnika: Robert Vukan (Gornja Radgona) in Uroš Benc (Rače), četrti sodnik: Vojko Goričan (Loče), delegat: Jožef Rajh (Celje).

TRIGLAV: Džafić, Gvardjančič (od 62. Bojić), Gajić, Krcić, Robnik (od 81. Bukara), Arh Česen, Poplatnik, Mlakar (od 51. Đurković), Kuhar, Zec, Majcen. Trener: Anton Žlogar.
OLIMPIJA: Vidmar, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić (od 79. Miškić), Čanađija, Alves (od 60. Oduwa), Savić, Kapun, Issah. Trener: Igor Bišćan.
Rumeni kartoni: Gvardjančič (15.), Arh Česen (16.), Zec (54.), Majcen (89.), Bukara (90.); Issah (28.)
Rdeči kartoni: Majcen (90.)

Po odličnem začetku državnega prvenstva, treh zmagah na prav toliko tekmah, so se zmaji odpravili v Kranj, kjer so se pomerili s povratnikom v prvoligaško druščino Triglavom. Igor Bišćan je bil primoran opraviti eno spremembo v prvi postavi, namesto poškodovanega Brkića je Čanađiji na sredini igrišča družbo delal Tomislav Tomić. Vrnil se je tudi Oduwa, a je tekmo začel na klopi. Kenan Bajrić je igral 100. prvenstveno tekmo v zeleno-belem dresu, za Nika Kapuna pa je bil to 110. nastop za Olimpijo.

V prvem polčasu zadetkov nismo videli, smo pa spremljali pobudo Olimpije. Začelo se je v 16. minuti, ko je Apau po podaji s prostega strela z glavo meril mimo gola. Osem minut kasneje se je na vrhu domačega kazenskega prostora lepo obrnil Kapun, toda njegov strel s šibkejšo levo nogo ni bil dovolj natančen. V 26. minuti je lepo akcijo s podajo v kazenski prostor zaključil Štiglec, domači branilci so izbili, a hrvaški bočni nogometaš je bil vpleten v še nekaj nevarnih kombinacij zmajev. Najprej je v 38. minuti po kotu Alvesa streljal čez gol, minuto kasneje je bil nenatančen z razdalje, tako kot tudi v 42. minuti. Tik pred koncem prvega polčasa je bilo vroče v kazenskem prostoru Triglava. Po odličnem preigravanju je padel Stefan Savić, sodnik pa je na začudenje večine prisotnih ocenil, da je bil štart enega izmed domačih branilcev pravilen.

V drugem delu smo spremljali pravo ofenzivo nogometašev Olimpije in krčevito branjenje domačih igralcev. V 53. minuti je prodiral Issah, toda streljal mimo gola. V 59. minuti je Ganca zaposlil Savić, v tem primeru pa je bil uspešnejši domači vratar. Stefan Savić je bil tudi v nadaljevanju tekme zelo razpoložen, najprej je v 62. minuti neuspešno meril s škarjicami, v 68. je preigraval in streljal mimo, minuto kasneje pa je zaposlil Tomića, ki je bil prav tako nenatančen. Tudi v zadnjih dvajsetih minutah smo spremljali obleganje domačih vrat, ki pa žal ni obrodilo sadov. Zmaji so tako prvič v letošnji sezoni remizirali, hkrati pa na tretji zaporedni tekmi ohranili mrežo nedotaknjeno. Zadnjo veliko priložnost je v 84. minuti zapravil Bajrić, osrednji branilec zmajev je po kotu Miškića ostal neoviran v domačem kazenskem prostoru, a je bil nenatančen.

Naslednja Olimpijina tekma bo v soboto, 12.8., ob 20:20. V Stožice prihaja velenjski Rudar.

#verjamemvzmaje