Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
23.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Prašnikar novi trener Olimpije

12.12.2011
Olimpija sporazumno prekinila pogodbo z Dušanom Kosičem, novi trener je Bojan Prašnikar.

Nogometni klub Olimpija Ljubljana je danes sporazumno prekinil pogodbo s trenerjem Dušanom Kosičem, ki je že dobil naslednika. Na klop se vrača stari znanec in tudi nekdanji igralec zeleno-belih Bojan Prašnikar, ki je s klubom podpisal pogodbo za leto in pol in bo tako še tretjič v karieri sedel na trenerski stolček pri zmajih.

Prašnikar je po lovorikah najuspešnejši trener Olimpije v njeni zgodovini, saj je z njo v začetku 90. let prejšnjega stoletja dvakrat osvojil naslov državnega prvaka, je pa tudi edini slovenski trener, ki je delal v Bundesligi, med leti 2007 in 2009 je sedel na klopi Energie Cottbusa.

»Po nizu mladih trenerjev sem se odločil za spremembo in na klop prihaja izkušen strokovnjak. Bojana Prašnikarja, tako kot Dareta Vršiča, poznam iz reprezentančnih akcij, z njim sem že sodeloval. Zagovarja red, disciplino in trdo delo in tudi razume filozofijo kluba, ki ima vedno najvišje cilje in ne sprejema nič drugega, kot le najboljše,« je ob imenovanju novega trenerja povedal športni direktor Milenko Ačimovič.

Prašnikar je v prvi izjavi poudaril ambicije po napredku. »Dogovorili smo se zelo hitro. Tretjič sem postal trener Olimpije, vedno sem govoril, da se nečesa lotim le, če v tem vidim smisel. Moje ambicije so, da smo boljši, kot smo bili do sedaj.«

Dušanu Kosiču se zahvaljujemo za vestno in zavzeto delo v dobrem letu na klopi Olimpije in smo mu hvaležni za vse, kar je dosegel v tem času. Ekipo je prevzel v zelo zahtevnem obdobju in jo stabiliziral. Dušan je legenda kluba in še naprej ostaja del Olimpijine družine.