Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sobota, 24. 8., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Aluminij 6 14
2. Olimpija 6 13
3. Mura 5 11
4. Celje 6 9
5. CB24 Tabor Sežana 6 9
6. Maribor 6 6
7. Triglav Kranj 6 6
8. Bravo 6 5
9. Rudar 6 3
10. Domžale 5 2

Predsednik Mandarić verjame v uspeh moštva proti Mariboru

10.05.2019
Sporočilo za javnost
Kot je bilo napovedano po dogodkih na zadnjem derbiju v Mariboru, ki je bil oktobra lani, se predsednik NK Olimpija Milan Mandarić ne bo udeležil sobotne tekme na stadionu Ljudski vrt.

Spomnimo, da je bil predsednik med tekmo, ki se je končala z zmago Olimpije z 2:1, izpostavljen agresivnim napadom gledalcev ter vulgarnim žalitvam in grožnjam vidno vinjenih navijačev. Po končani tekmi je skupina mariborskih navijačev napadla avtomobil, v katerem se je predsednik Mandarić s sodelavci odpravil s parkirišča tamkajšnjega stadiona. Dejstvo je, da prisotnost vodstva NK Maribor, ki je z nami delilo VIP prostore, ni preprečila ali zmanjšala agresivnosti mariborskega občinstva.

Pred zadnjim prvenstvenim derbijem v tej sezoni smo s strani vodstva NK Maribor dobili informacije, da bo poskrbelo za dodatne zaščitne ukrepe, da bi se izognili podobnim incidentom znotraj stadiona, vendar nam je hkrati razložilo, da ne more nikakor vplivati na obnašanje navijačev pred stadionom, na parkiriščih ali na ulici. V NK Olimpija smo ocenili, da sprejeti ukrepi ne zagotavljajo ustrezne varnostne ravni, zato smo predsedniku svetovali, naj vztraja pri svoji odločitvi, ki jo je javnosti sporočil po omenjenih dogodkih.

Predsednik NK Olimpija je izrazil obžalovanje zaradi nešportnega obnašanja gledalcev, ki ne sodi na športna igrišča: »Fantom sporočam, da bom z njimi in da trdno verjamem v njihovo športno moč in v zmago. Žal mi je, da ne bom v Mariboru, vendar se preprosto ne želim še enkrat soočiti z občinstvom, ki s svojim nespodobnim vedenjem resno škoduje športu, v katerem delujem več kot 40 let in do katerega gojim veliko ljubezen in strast,« je sporočil predsednik NK Olimpija Milan Mandarić.