Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Rudar
Sobota, 19. 10., ob 16:45, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 13 27
2. Aluminij 13 25
3. Maribor 13 25
4. Mura 13 24
5. Celje 13 21
6. Domžale 13 13
7. Bravo 13 13
8. CB24 Tabor Sežana 13 13
9. Triglav Kranj 13 10
10. Rudar 13 5

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić pojasnil razloge za prekinitev sodelovanja z Markom Nikolićem

18.04.2016
Marko Nikolić in klub sta se sporazumno razšla
Ljubljana – Na današnji izredni novinarski konferenci je predsednik kluba Milan Mandarić spregovoril o aktualnem dogajanju in sporazumni prekinitvi sodelovanja z dosedanjim trenerjem članskega moštva Markom Nikolićem.

Kot je poudaril, je bila ta odločitev ena najtežjih v njegovi dolgoletni karieri, toda opazka, ki jo je izgovoril Marko Nikolić na tekmi 29. kroga PLTS proti Zavrču, je terjala visok davek za njega kot predsednika Olimpije kot tudi sam klub.

»Ni skrivnost, da je bila odločitev o sporazumni prekinitvi sodelovanja z Markom Nikolićem zelo težka, toda pritiski z vseh strani, ki so bili prisotni v zadnjih dneh, so me pripeljali do točke, ko je bila edina pot sporazumna prekinitev pogodbe. Ne glede na dejstvo, da je Marko Nikolić odličen trener, je bila storjena napaka takšne narave, ki se je preprosto ni dalo spregledati. Ob prihodu v klub sem nekajkrat jasno in glasno poudaril, da želim iz Olimpije ustvariti vzoren primer nogometnega kolektiva, ki je lahko zgled vsem po profesionalnosti, etičnosti in ne nazadnje uspešnosti na vseh področjih. Čeprav ne zanikam razočaranja ob sprejetju zelo težke odločitve za klub, Marka Nikolića in mene kot predsednika, sem s to potezo želel potrditi moja načela in vizijo, ki sem si jo zamislil ob prevzemu NK Olimpija Ljubljana. V tem trenutku se klub nahaja v kočljivem položaju, saj se po dolgih 21 letih bori za naslov državnega prvaka, toda kot predsednik sem moral sprejeti ustrezno odločitev v interesu kluba. Ne glede na specifičnost položaja verjamem v šampionski značaj našega igralskega kadra in strokovnega vodstva, da bomo s skupnimi močmi uresničili začrtani cilj,« je dejal prvi mož Olimpije Milan Mandarić.

#verjamemvzmaje

Foto: SPS.