Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
Nedelja, 12. 7., ob 20:30, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 32 65
2. Celje 32 61
3. Maribor 32 58
4. Aluminij 32 51
5. Mura 32 50
6. Bravo 32 44
7. CB24 Tabor Sežana 32 37
8. Domžale 32 36
9. Triglav Kranj 32 31
10. Rudar 32 10

Predsednik o aktualnem dogajanju

23.06.2020
Izjava predsednika po tekmi v Domžalah
Obnašanje dela naših navijačev na tekmi z Domžalami je obžalovanja vredno in ne prispeva prizadevanjem kluba, ki se bori za uspešno dokončanje letošnjega prvenstva. Metanja bakel in petard na igrišče v času, ko je naš klub ogrožal nasprotnikov gol, ni mogoče razumeti kot dejanje iskrenih in dobronamernih prijateljev kluba. Žaljivi vzkliki nekaterih navijačev, namenjeni meni, me ne prizadenejo, vsakdo ima pravico misliti po svoje in to povedati na način, ki mu je najbližji. Konec koncev vse, kar počnemo in govorimo največ pove o nas samih ter o tem kakšni ljudje smo in kaj nam je pomembno. Veliko bolj me prizadene, ko vidim, kako malo je mar nekaterim za klub v času, ko nam ne gre, tako kot bi si želeli. Pravi navijači so vedno na strani kluba v dobrem in v slabem. Skupina, ki je v Domžalah delala škodo klubu, se zagotovo ne more ponašati s takim vedenjem.

Ne pričakujem, da se vsi strinjajo z mojimi odločitvami, za njimi stojim sam z vso odgovornostjo in z denarjem, ki ga že leta vlagam v Olimpijo. Tudi v preteklosti so moje odločitve o menjavi trenerjev izzivale pomisleke v delu športne javnosti v Sloveniji, a uspehi, ki smo jih dosegli v teh letih dovolj zgovorno pričajo o tem, kdo je imel prav.

Odločitve o menjavi trenerjev so rezultat mojega načina dela in večletnih izkušenj. Navsezadnje ne gre pozabiti niti tega, da so vsi trenerji, ki so se zvrstili v teh petih letih v našem klubu, prišli na moje povabilo in rasli v Olimpiji in z Olimpijo. Nekateri med njimi so pred tem bili zelo malo znani v slovenski športni javnosti. Nekateri so svojo vlogo opravili uspešno in zrasli v ugledne in uspešne trenerje. Vsi so bili sestavni del uspešne športne zgodbe o Olimpiji, ki smo jo gradili v teh letih in sočasno se lahko ti trenerji za svoje uspehe zahvalijo klubu, kot se lahko klub zahvali njim.

Za nami je obdobje, ki je bilo zaznamovano z eno največjih zdravstvenih kriz, ki je ustavila športno življenje. Po več kot dveh mesecih se prvenstvo vendarle nadaljuje. V prvih treh krogih smo videli igro naših fantov, ki ni bila takšna, kot si jo želimo in smo jo navajeni gledati. Več kot očitno je bilo, da se nismo pripravili za nadaljevanje prvenstva, tako kot bi morali in to smo dragi plačali. Ne vem, zakaj je temu tako. Morda so nekateri res upali, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo in da bomo zmagali za zeleno mizo in brez trdega dela. To za nas ni sprejemljivo, to ni v duhu Olimpije in to smo tudi jasno povedali javnosti. Je pa to tudi eden od razlogov, zakaj sem vodenje moštva zaupal novemu trenerju. Dobro je, da smo na že prvi tekmi pod njegovim vodstvom zmagali. Videli smo željo, videli smo žar in upanje, da je kriza za nami. Sedaj sledijo priprave na derbi in še osem odločilnih krogov do konca prvenstva. Borili se bomo za vsako točko, vse tekme so nam enako pomembne, vsaka zmaga šteje.

Podprimo trenerja, podprimo naše zmaje, skupaj bomo zmogli.

Milan Mandarić, predsednik