Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Koper
Sreda, 21. 4., ob 16.45, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 28 54
2. Maribor 28 50
3. Mura 28 46
4. Domžale 28 41
5. Koper 28 40
6. Bravo 28 36
7. CB24 Tabor Sežana 28 33
8. Celje 28 28
9. Aluminij 28 28
10. Gorica 28 19

Pregled meseca februarja

01.03.2021
Pregled pomembnejših dogodkov v mesecu februarju
Februar se je začel s prostim dnevom, saj so nogometaši Olimpije v zaključku januarja prišli s priprav v Umagu. Po dobrem tednu treniranja je 10. februarja sledila prva prvenstvena tekma v letu 2021.

Na napetem obračunu so Zmaji v gosteh premagali Koper. Srečanje 20. kroga PLTS je bilo posebno s številnih vidikov. Goran Stanković je Olimpijo prvič vodil na uradni tekmi, svoj prvi nastop v zeleno-belem dresu sta z odliko opravila Pungaršek in Perović, slednji pa je dosegel tudi krstni zadetek za Zmaje.

Časa za pripravo na naslednji preizkus ni bilo veliko, saj je že 14. februarja v Stožice prišla Mura. V prvem polčasu ni bilo zadetkov, je bil pa zato bolj zanimiv drugi del tekme. Djordje Ivanović je z zelo lepim zadetkom poskrbel za vodstvo Olimpije, nekaj minut kasneje pa je prispeval še asistenco za prvenec Gala Kureža v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zmaji so se z zmago povzpeli na 1. mesto prvenstvene lestvice.

Po Vitalijsu Maksimenku, ki se je v Olimpijo vrnil dan pred nadaljevanjem prvenstva, sta zadnji dan prestopnega roka v zmajevo gnezdo prišli še dve februarski okrepitvi. Najprej se je predstavil srbski centralni branilec Vujadin Savić, ki je svoje bogate izkušnje med drugim nabiral tudi v Ligi prvakov. Nekaj ur pozneje je posojen igralec Olimpije postal tudi Ante Ćorić. Slednji je na posojo k Zmajem prišel iz Rome.

Sledilo je vedno neugodno gostovanje v Kidričevem. Varovanci Gorana Stankovića so se z Aluminijem razšli brez zadetkov in zabeležili točko. Na srečanju je svoj prvi nastop za Olimpijo vknjižil Ante Ćorić. Osvojena točka je pomenila, da zeleno-beli ohranjajo prvo mesto. Brez zadetkov se je končalo tudi naslednje srečanje, in sicer v Stožicah proti Domžalam. Neodločen rezultat je pomenil, da Zmaji na večni derbi odhajajo točkovno poravnani z Mariborom.

Obračun s Štajerci so nogometaši Olimpije začeli odlično. V 11. minuti je po podaji Ćorića z glavo odlično zadel Antonio Mlinar Delamea. Domači so uspeli izenačiti tik pred koncem prvega polčasa. V drugem delu tekme so Zmaji prevladovali, a niso uspeli doseči zadetka in derbi se je končal brez zmagovalca.

Olimpija mesec februar zaključuje na vrhu lestvice točkovno izenačena z Mariborom. Obe ekipi sta osvojili 44 točk. Na tretjem mestu je s štirimi točkami zaostanka Mura, sledijo ji Domžale s 36 točkami.

V februarju sta pogodbi podaljšala dva mlada nogometaša. Eric Boakye je sodelovanje z Olimpijo podaljšal do 30. 6. 2022, Gal Kurež pa do konca junija leta 2023.

#verjamemvzmaje