Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Koper
Sreda, 21. 4., ob 16.45, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 28 54
2. Maribor 28 50
3. Mura 28 46
4. Domžale 28 41
5. Koper 28 40
6. Bravo 28 36
7. CB24 Tabor Sežana 28 33
8. Celje 28 28
9. Aluminij 28 28
10. Gorica 28 19

Pregled meseca marca

01.04.2021
Dve prvenstveni tekmi in vrh lestvice
Za Zmaje se je mesec marec začel z domačo tekmo proti Celju. Obračun v Stožicah so varovanci Gorana Stankovića pričakali točkovno izenačeni z Mariborom. Tekma proti Celjanom je bila precej izenačena, a Olimpija je uspela doseči odločilni zadetek. Po mojstrskem preigravanju in asistenci Elšnika je mrežo zatresel Perović. Minimalno prednost iz 37. minute so zeleno-beli zadržali do konca srečanja in se utrdili na vrhu prvenstvene lestvice.

Sledilo je gostovanje v Sežani. Srečanje sta zaznamovala odlična začetka polčasov s strani Zmajev. Povedli so že v 3. minuti, ko je Vujadin Savić z glavo dosegel svoj prvenec v dresu Olimpije. V nadaljevanju prvega polčasa se je vzpostavilo ravnovesje moči na igrišču, a nogometaši Olimpije so vse dvome o zmagovalcu razblinili že na začetku drugega dela obračuna. Ivanović je po izjemnem prodoru povišal prednost, Vombergar pa je prispeval tretji zadetek in tekma je bila odločena.

Olimpija bi morala v marcu odigrati še eno prvenstveno tekmo, vendar je bila prestavljena zaradi zasedenosti igrišča v Stožicah.
Z namenom optimalne priprave na nadaljevanje prvenstva je tabor Olimpije 23. marca odpotoval na kratke priprave v Opatijo. Na hrvaški obali so opravili pet treningov in odigrali eno prijateljsko tekmo. Proti Opatiji so zmagali z rezultatom 1:2.

V mesecu marcu sta se žal resneje poškodovala dva Zmaja. V prvi polovici meseca si je Vitja Valenčič strgal križne vezi v kolenu, v drugi polovici pa je poškodbo kolena utrpel Ante Ćorić, ki je že v procesu rehabilitacije.

Olimpija marec zaključuje na prvem mestu prvenstvene lestvice s točko prednosti pred Mariborom. Zmaji imajo z Bravom tekmo manj od ostalih prvoligašev.

#verjamemvzmaje