Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Domžale - Olimpija
30.3.2019, Domžale
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 23 53
2. Olimpija 23 43
3. Domžale 23 34
4. Aluminij 23 33
5. Celje 23 33
6. Mura 23 29
7. Gorica 23 25
8. Triglav Kranj 23 25
9. Rudar 23 24
10. Krško 23 16

Prepričani v svojo kakovost

08.08.2018
Zeleno-beli pred tekmo s HJK Helsinki
Pred četrtkovo pomembno tekmo v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo med Olimpijo in Helsinki sta pred sedmo silo stopila trener Aleksandar Linta in Nik Kapun.

Strinjala sta se, da mora Olimpija začeti zmagovati, sijajna priložnost za začetek pozitivnega niza pa se zmajem ponuja prav v četrtek, ko bodo Stožice gostile novo evropsko tekmo. "Zadovoljen sem s svojo formo, s svojo statistiko, toda ne igrajo posamezniki. Igra moštvo in želim si zgolj, da zmagujemo. Vemo, da imamo lepe možnosti za napredovanje in zavedamo se svoje kakovosti. Zgolj odpreti se nam mora," je dejal Kapun, ki je na zadnjih treh tekmah, ki jih je začel v prvi postavi, dosegel dva gola in dodal še dve asistenci.

"Meni osebno sistem igre odgovarja. Imamo veliko posesti žoge, kar mi ustreza. Pripravljamo si precej priložnosti, začeli smo tudi dosegati gole, toda imamo težave v obrambi. Prepričan sem, da jih bomo odpravili in da bomo kmalu začeli zmagovati. Sem optimist," dodaja Kapun.Trener Linta se je dotaknil finskega prvaka, ki z veliko prednostjo vodi v državnem prvenstvu in v zadnjih letih beleži tudi dobre evropske uspehe. "Gre za organizirano, disciplinirano ekipo, ki vrsto let dominira v finskem prvenstvu. Najmočnejši so kot celota, tako da bomo morali biti zelo pazljivi in osredotočeni skozi celotno tekmo," je dejal Linta in dodal, kaj ga zanima na jutrišnji tekmi: "Zadovoljen bi bil zgolj z zmago. Jasno, kot trener želim videti dobro igro in zmago ter na ta način priti do dobrega izhodišča pred povratno tekmo, a se dobro zavedamo, da se bo o potniku v playoff odločalo v Helsinkih."

Številne kritike s strani medijev in navijačev v zadnjih tednih so nogometaši Olimpije pripravljeni obrniti v svojo korist. "Nočem in ne bom iskal izgovorov. Nisem tak tip človeka. Prepričan sem, da imamo kakovostno moštvo, ki bo kmalu zaigralo in začelo zbirati takšne rezultate, kot se za Olimpijo spodobi. Pripravili se bomo na Helsinke in na največje nevarnosti nasprotnika, vseeno pa se bolj osredotočamo nase, na svojo igro," je še dodal trener Olimpije.