Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
23.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Pri Olimpiji ponosni na korenine

05.03.2018
V črnih dresih z razlogom
Na tekmi državnega nogometnega prvenstva v Novi Gorici je Olimpija prvič letos nastopila v črnih dresih. Ljubljanski nogometaši, ki so sicer najbolj poznani po zeleni in beli barvi, že nekaj let kot tretji dres uporabljajo črn tekmovalni komplet. Z razlogom. Ko je bila leta 1955 ustanovljena Akademska športna zveza Olympia, je bila črno-belo kombinacija primarna barva kluba. Vzpon Olimpije iz slovenske lige v prvo jugoslovansko ligo med leti 1961-1965 se je prav tako zgodil v črno-belih dresih, kot tudi prvi večni derbi, ki sta ga Olimpija in Maribor odigrala leta 1962. Črno-bela kombinacija se je obdržala torej kot poseben spomin na eno najbolj uspešnih obdobij Olimpije. 

Nogometni klub Olimpija vleče svoje korenine iz klubov, ki so bili ustanovljeni pred prvo in v obdobju med prvo in drugo svetovno vojno. Poleg Ilirije je pomembno vlogo v razvoju ljubljanskega in s tem tudi slovenskega nogometa odigralo Primorje. Klub, ki so ga v Ljubljani ustanovili Primorci, ki so se v slovensko prestolnico zatekli pred fašizmom. Primorje je imelo črno-bele drese in Olimpija je v šestdesetih letih prejšnjega stoletja v spomin nanj začela svojo pot v enakih barvah. Zato ni bilo naključje, da so sicer zeleno-beli bili letos prvič črni prav na Primorskem.

V klubski trgovini v Mercator Šiška lahko kupite tak tretji dres Olimpije. Za prodajo jih je na voljo zgolj sto. Na vsakem dresu je vpisana številka, ki ponazarja zaporedno številko posebne edicije dresa.

Pri NK Olimpija Ljubljana smo ponosni na bogato klubsko zgodovino, hkrati pa tudi na bazo navijačev, infrastrukturo in rezultate, ki jih dosegamo v zadnjem času.

Priložnost za novo zmago bo že v sredo, ko v Stožice k ljubljanski Olimpiji prihaja Aluminij iz Kidričevega. Tekma se bo začela ob 18. uri, vstopnice pa so že v prodaji.#verjamemvzmaje