Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Krško
Sreda, 23. 5. 2018, ob 16:00, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 34 76
2. Maribor 34 74
3. Domžale 33 66
4. Rudar 34 47
5. Celje 33 44
6. Gorica 34 44
7. Krško 33 34
8. Aluminij 34 33
9. Triglav Kranj 34 25
10. Ankaran Hrvatini 33 23

Prijatelja in 'cimra', od katerih Olimpija veliko pričakuje

17.02.2017
Jakob Novak in David Tijanić vse bolj stopata v ospredje
Belek - Zelo dobro se poznata že iz mlajših selekcij, ko sta si začela utirati pot med najboljše, kar Olimpija premore v tem trenutku. Jakob Novak bo čez slab mesec dni dopolnil komaj 19 let, David Tijanić pa je le nekaj mesecev starejši in bo letos star okroglih 20.

Oba veljata za velika talenta slovenskega nogometa, ki bi v doglednem času lahko stopila v čevlje Mihe Zajca ali pa Andraža Šporarja. V turškem Beleku sta s svojo predanostjo, delovno vnemo in talentom pokazala, da sta povsem zasluženo del članskega moštva zeleno-belih, ki počasi zaključuje osrednji del priprav na skorajšnji začetek spomladanskega dela sezone.
»Veliko lažji je preskok v člansko konkurenco, če imaš ob sebi nekoga, ki ti je generacijsko povsem blizu. Z Davidom se zelo dobro ujameva na igrišču, tudi zunaj njega sva dobra prijatelja, igrala sva skupaj v zadnjih dveh sezonah v mladinski konkurenci, kar nama danes pride še kako prav,« uvodoma pove 18-letni Jakob Novak, ki je svojo prvo profesionalno pogodbo z aktualnimi državnimi prvaki podpisal pred letom in pol in traja vse do konca sezone 2017/18, kar pomeni, da bo klubsko vodstvo v kratkem - če bo želelo nanj računati na daljši rok -, moralo nekoliko pohiteti s podaljšanjem le-te.
»V Beleku se odlično počutim. Tu imamo dejansko vse, kar si nek poklicni nogometaš le lahko želi. Od izjemnih pogojev za delo, sončnega in toplega vremena do kakovostnih nasprotnikov, ki služijo kot najboljša možna generalka pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Čeprav smo dobili kar lepo število novih soigralcev, je vzdušje v moštvu od prvega dne priprav izjemno,« pripoveduje Novak, zavedajoč se številnih priložnosti za dokazovanje, ki mu jih ponuja trener Luka Elsner.


Od Jakoba Novaka in Davida Tijanića Olimpija v prihodnje veliko pričakuje.

»Mlajši del moštva je bil odlično sprejet od uvodnega dne naprej. Starejši nas načrtno usmerjajo in svetujejo v različnih situacijah tako na kot tudi zunaj zelenice. Vesel sem številnih priložnosti za igro, toda zavedam se, da me v prihodnje čaka še ogromno trdega dela. Konkurenca znotraj moštva je številčna in močna, tako da se mora vsak, ki goji kakršne koli ambicije za kaj več, maksimalno potruditi in včasih preseči meje trenutnih zmogljivosti,« še dodaja napadalno usmerjeni vezist, njegov prijatelj in hkrati 'cimer' na pripravah v Turčiji David Tijanić ga dopolni: »Največja razlika med mladinsko in člansko konkurenco je med drugim tudi v tem, da se prag bolečine v različnih situacijah močno zviša. Čeprav v fizičnem smislu še nisem popolnoma razvit, sem se tekom priprav naučil postaviti zase, dobivati dvoboje s fizično močnejšimi soigralci, pri čemer mi nemalokrat priskoči na pomoč moje tehnično znanje, s katerim skušam prikriti nekatere slabosti.«

Jakob in David sta vesele narave, v prostem času poslušata glasbo in analizirata svoje igre ter pri tem izboljšujeta svoje tehnično-taktične pomanjkljivosti.
»Prepričana sva, da v takšnem moštvu kot je naše mlad nogometaš ne more zaostati v svojem razvoju,« v en glas poudarjata velika upa Olimpije in slovenskega nogometa.

#verjamemvzmaje