Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
Nedelja, 12. 7., ob 20:30, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 32 65
2. Celje 32 61
3. Maribor 32 58
4. Aluminij 32 51
5. Mura 32 50
6. Bravo 33 45
7. Domžale 33 37
8. CB24 Tabor Sežana 32 37
9. Triglav Kranj 32 31
10. Rudar 32 10

Prva domača tekma ni prinesla točk

25.02.2020
V Stožicah zmaji izgubili z 0:2
NK OLIMPIJA LJUBLJANA – NK TRIGLAV KRANJ 0:2 (0:1)
Strelca: Milanović 40., Čerimagić 72.

Ljubljana – Stadion Stožice, glavni sodnik: Vinčić Slavko (Maribor), pomočnika: Klančnik Tomaž (Solvenj Gradec) in Benc Uroš (Rače), četrti sodnik: Tkalčič Bojan (Maribor), delegat: Knafelc Borut (Pobegi).

Olimpija:  Vidmar, Jurčević, Boakye, Samardžić, Kamy, Tomić, Putinčanin (od 46. Knežević), Bezjak (od 59. Savić), Menalo, Čekiči (od 74. Kadrić), Vukušić. Trener: Safet Hadžić.

Triglav: Arko, Wilmots (od 90. Hasanaj), Beciri (od 75. Petric), Gliha, Udović, Mlakar, Rogelj, Kumer, Milanović, Mertelj, Čerimagić (od 82. Gajić). Trener: Siniša Brkić.

Rumeni kartoni: Jurčević (62.); Gajić (90.)


Olimpija je na prvi domači tekmi spomladanskega dela sezone gostila Triglav iz Kranja. V začetni enajsterici je glede na postavo iz derbija prišlo do dveh sprememb. Na igrišče se je vrnil Miral Samardžić, ki je odslužil kazen zaradi prejetih kartonov, poleg njega pa je mesto v prvi postavi dobil tudi Roman Bezjak. Na svojo priložnost sta na klopi tako čakala Valenčič in Savić.

Začetek tekme je že v 3. minuti postregel s priložnostjo. Ob prostem strelu je po podaji Čekičija gol Triglava obranil Arko. Nasprotniki so zapretili v 10. minuti, ko je prvič obranil Vidmar, drugič pa je žoga zletela mimo desne vratnice. Pobudo so nato v prvi polovici prvega polčasa prevzeli domači, vendar je gostujoča obramba na čelu z golmanom Arkom ostala nepremagana. Sledilo je nekaj priložnosti na eni in drugi strani. Medtem ko je Putinčanin prejemal zdravniško pomoč, so gostje izvedli kot, posledica katerega je bil zadetek za ekipo Triglav iz Kranja. Z glavo je v 40. minuti zadel Milanović. Zmaji so tako na odmor odšli z minimalnim zaostankom.

Ob vstopu v drugi polčas je trener zmajev opravil že prvo menjavo, in sicer v igro je namesto Marka Putinčanina poslal Bojana Kneževića. Olimpija je v nadaljevanju sestavila nekaj akcij, a resne grožnje za vrata Arka ni bilo. V 59. minuti je sledila druga menjava na strani domačih, ko je Stefan Savić v igro vstopil namesto Romana Bezjaka. Kmalu zatem je glavni sodnik Vinčić pokazal prvi rumeni karton na tekmi, ki ga je zaradi prekrška prejel Jurčević. V 72. minuti so gostje preko Čerimagića povišali svoje vodstvo na 0:2. Dve minuti kasneje so Ljubljančani opravili še zadnjo menjavo, ko je v igro prišel Haris Kadrić in zamenjal Endrija Čekičija. Mreža Triglava se je zatresla v 78. minuti, a gol Kamyja ni bil priznan. Ob koncu tekme se je v 92. minuti z obrambo po strelu Glihe izkazal Vidmar in rezultat je ostal nespremenjen. Tekma se je končala brez točk za Olimpijo in dvema prejetima zadetkoma.

Zmaji bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, 29. februarja, ko se bodo v Velenju pomerili z Rudarjem.

#verjamemvzmaje