Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
Sobota, 31. 3. 2018, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 24 58
2. Maribor 23 48
3. Domžale 21 40
4. Rudar 22 36
5. Celje 23 33
6. Gorica 22 26
7. Krško 21 23
8. Aluminij 22 18
9. Triglav Kranj 21 14
10. Ankaran Hrvatini 22 13

Rad imam vse, kar je povezano z Olimpijo

20.04.2017
Alexandru Cretu ne želi zapustiti zmajev
Romunski nogometaš Alexandru Cretu je v zimskem prestopnem roku okrepil naše moštvo. Pred mikrofoni je zaradi slabega znanja tujih jezikov bolj redkobeseden, bolj glasen in opazen je na igrišču.  Na nekaterih tekmah je že pokazal, da gre za nogometaša z velikim potencialom. Konec koncev je Alex, kot ga kličejo soigralci, dosegel enega izmed najbolj pomembnih Olimpijinih zadetkov v tej sezoni, saj so se zmaji po njegovem golu v Mariboru uvrstili v finale Pokala Slovenije.

"Zadetka v Mariboru sem bil zelo vesel. Ampak to ne bi pomenilo nič, če ne bi v skupnem seštevku zmagali. Najbolj pomembno je, da smo se uvrstili v finale in da na koncu pokal tudi osvojimo," o uvrstitvi v koprski finale pravi Cretu.

Visokorasli nogometaš se dobro zaveda, da mora Olimpija v prvenstvu kazati boljše predstave. "Jasno je, da nisem zadovoljen. Ampak zaradi rezultatov, ne zaradi katerega drugega razloga. Vem, da lahko igramo boljše, osvojili smo vsega tri točke. V tem trenutku noben Olimpijin igralec ne more biti vesel," iskreno priznava obrambno naravnani vezist.

V zadnjih dneh so se v medijih pojavila namigovanja, da Cretu v Ljubljani ni zadovoljen. Alexandru je zadevo želel hitro razčistiti, bil je kristalno jasen: "S temi zapisi nimam nič. Ko sva jih s punco brala, sva bila jezna, ker to niso moje besede. Ne želim zapustiti Ljubljane, tu se jaz in punca počutiva zelo dobro," pravi Cretu in dodaja: "Rad imam vse, kar je povezano z Olimpijo."

Cretu je pokomentiral tudi dogodek s tekme proti Radomljam, ko se je ob menjavi sprehodil naravnost v slačilnico. "Bil sem nervozen, ker nismo uspeli doseči zadetka. Bili smo boljši, pa nismo zmagali, zato sem se tako odzval. Hočem zmagati vsako tekmo, zato me toliko bolj boli, ko nam to ne uspeva. Takoj naslednji dan sem se opravičil soigralcem, ker vem, da sem naredil napako," priznava Alex, ki bo naslednji teden dopolnil 25 let.