Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tabor Sežana - Olimpija
Sobota, 6. 6., ob 18:00, Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 25 50
2. Aluminij 25 45
3. Celje 25 45
4. Maribor 25 43
5. Mura 25 38
6. CB24 Tabor Sežana 25 29
7. Bravo 25 28
8. Triglav Kranj 25 27
9. Domžale 25 26
10. Rudar 25 10

Rizvić: Moramo se primerjati z mednarodno konkurenco

03.01.2020
Direktor Olimpijine nogometne šole do U15 Hajro Rizvić
Leto je za nami, gotovo je za vami pestro dogajanje na vseh "frontah".
Dobro peto leto mineva, odkar smo postavili temelje za našo nogometno akademijo. Načrtno smo snovali piramido, delujemo z našimi cicizmajčki tam nekje že od petega leta in zaključujemo našo nogometno šolo s štirinajstletniki, ki so pripravljeni na prehod v resni nogomet. Temeljimo na tem, da se fantje hitro srečajo z velikim nogometom, zato je prehod v starejše kategorije, kasneje med U17 in U19, lažji.

Za takšen aparat je potrebno imeti zadostno število strokovnega kadra.
Lahko se pohvalimo, da je jedro tisto iz začetka, ko smo postavljali temelje pred nekaj leti. Piramida je že nekaj časa postavljena, imamo strokoven trenerski štab, potreben suport z izobraženim kadrom, ki skrbi za fizično pripravo, upamo še na boljšo medicinsko oskrbo.

Kako pomembni so rezultati na tem nivoju? Različna so razmišljanja ...
Nikakor ne sme biti v prvem planu, je pa zelo zelo pomemben. Naši zmajčki morajo imeti in pridobiti potrdilo, da dobro delajo na treningih tudi z zmagami in uspehi na tekmah in turnirjih. Tu je zelo pomembno, da se primerjamo tudi z mednarodno konkurenco. Predvsem z bližnjo regijo odlično sodelujemo. Tradicionalno odhajamo na prijateljske tekme in turnirje v Zagreb, Beograd, na Reko, tudi v Gradec in dlje. Nekatere naše kategorije, tu mislim na selekcije starejše od deset let, se merijo tudi v širšem evropskem prostoru. Za nami so tudi že lepi mednarodni uspehi. Naše delo je prepoznavno, Olimpijo smo postavili na zemljevid med boljše nogometne šole v širši regiji. Seveda nas to ne bo uspavalo, zavedamo se, da moramo okrepiti strokovni kader, razširiti trenažni proces, slediti modernim smernicam.

Nekaj vaših projektov je že nekaj let prepoznavnih, tako doma kot tudi v tujini.
Ponosni smo na turnir Zmajevo gnezdo, ki v Ljubljano v dveh dneh pripelje okoli 1500 mladih nogometašev in njihovih spremljevalcev. Vse skupaj pa se v Jami in drugih prizoriščih izmenja več kot 4000 ljudi. To je podatek, na katerega smo zelo ponosni. Minimasters Slovenija je že nekaj let v veljavi v našem prostoru, tradicionalen je tudi nogometni kamp v Čatežu. Imamo še kar nekaj idej ...

Ima Olimpija dovolj dobre delovne pogoje, da sledi vse tem izzivom, oziroma lahko sledimo najboljšim nogometnim šolam v regiji.
Nikoli ni dovolj dobro, a se ne pritožujemo. Delamo s tem, kar imamo, in se skušamo čim bolje znajti in organizirati. Mislim, da so v Jami pogoji zelo dobri. Imamo tudi fitnes center, že nekaj časa reflektorje, dovolj dobro igralno površino, tudi okolico smo lepo uredili, tako da je prijetno v našem Zmajevem gnezdu.

Še kaj ob koncu pogovora?
Le to, da naj navijači Olimpije še naprej spremljajo in podpirajo naš klub, mi pa jim obljubimo, da se trudimo, da bodo že kmalu iz naše nogometne šole na vrata prve ekipe trkali nadarjeni zmajčki. Ob tej priložnosti vsem Srečno v letu 2020!