Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
30.5.2019, Celje
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

Slovenski mladci v drugo boljši od BiH

22.02.2019
Zmaga reprezentance U17 s Panićem in Fogcem
Slovenska nogometna reprezentanca U17 je na drugi prijateljski tekmi v Zenici premagala vrstnike iz Bosne in Hercegovine z 2:1.

To je bila druga tekma varovancev Aleksandra Radosavljevića s selekcijo BiH v tem tednu. Torkovo so z 2:1 dobili igralci BiH, tokrat pa so bili Slovenci boljši z identičnim rezultatom.

Med mladimi slovenskimi nogometaši sta v tem ciklusu sodelovala tudi dva člana Olimpije, napadalec Vanja Panić, ki je dobil priložnost na obeh tekmah, in branilec Maj Fogec, ki je bil obakrat med rezervisti (na spodnji sliki).


Šeško in Flakus Bosilj v polno za zmago

Slovenija je drugo medsebojno tekmo začela v postavi Leban, Zajšek, Dajčman, Laci, Luka Vuković, Šeško, Flakus Bosilj, Slaviček, Krašovic, Sojer in Žur.

Slovenski nogometaši so imeli v uvodnih minutah več od igre in povedli v 29. minuti. Strelec je bil Benjamin Šeško, ki je po levi strani prodrl v kazenski prostor in uspešno zaključil akcijo.

Gostitelji so izenačili v 37. minuti, ko je Ilinković iz neposredne bližine premagal Lebana in postavil rezultat polčasa.

Nadaljevanje je pripadlo Slovencem, ki so povedli v 53. minuti. Takrat je Šeško lepo zaposlil Davida Flakusa Bosilja, ki je pobegnil obrambi Bosne in Hercegovine ter suvereno zaključil. Rezultat se do konca dvoboja ni več spremenil.

Na drugi medsebojni tekmi je priložnost dobil le Panić, ki je vstopil s klopi, medtem ko je bil Fogec med rezervisti.

»Očitno je bil poraz na prvi tekmi dobrodošel, saj smo danes bili precej boljši v vseh elementih igre in na koncu zasluženo zmagali. Nasprotnik je dosegel zadetek praktično iz edine priložnosti, medtem ko smo bili mi zelo suvereni tekom celotne tekme. Igralcem bi čestital za miselni preskok, ki so ga naredili, to zmago pa smo potrebovali tudi zaradi tega, da se lahko samozavestni podamo v kvalifikacije,« je po tekmi povedal slovenski selektor Radosavljević.

Foto: NZS.

Prijateljska tekma U17
Bosna in Hercegovina : Slovenija 1:2 (1:1)
Strelci: Ilinković 37.; Šeško 29., Flakus Bosilj 53.

Bosna in Hercegovina: Krkalić, Dedić, Bobarić, Kvakić, Ilinković, Muratović, Džuderija, Alagić, Gasal, Mujanović, Jusupović. Igrali so še: Drina, Drljo, Šošić, Pličanić, Šuvalija, Bošnjak, Hukić.

Slovenija: Leban, Zajšek, Dajčman, Laci, Luka Vuković, Šeško, Flakus Bosilj, Slaviček, Krašovic, Sojer, Žur. Igrali so še: Pečnik, Perc, Vipotnik, Panić.