Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Gorica - Olimpija
Sobota, 21.7., ob 20:15, Nova Gorica
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 36 80
2. Maribor 36 80
3. Domžale 36 73
4. Rudar 36 50
5. Celje 36 50
6. Gorica 36 47
7. Krško 36 34
8. Aluminij 36 33
9. Triglav Kranj 36 28
10. Ankaran Hrvatini 36 26

Spoznati Igorja Bišćana je izpolnitev sanj

06.10.2017
Trener zmajev presenetil velikega navijača
Anej Košorok je prav poseben, zares sijajen fant. Starša pravita, da zna s svojo energijo polepšati vsak dan, navdušuje tudi v šolskih klopeh, predvsem pa z zavidljivim poznavanjem športa.

Pri sedmih mesecih starosti so pri Aneju ugotovili spinalno mišično atrofijo. Slednja najbolj prizadene mišice, ki sodelujejo pri plazenju, hoji, drži vratu in glave, dihanju ter požiranju. Imel je veliko težav, vsako posebej je s svojo vztrajnostjo in voljo naposled premagal. Zdaj živi življenje navadnega 11-letnika. No, malce je vendarle drugačen od vrstnikov. Njegovo srce namreč 24 ur na dan bije za Olimpijo. 

Pozna zgodovino kluba, igralce, strokovni štab, predsednika. Spomni se, v katerih minutah so zmaji dosegli gole avgusta 2015 v Ljudskem vrtu. Skratka, fant, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Pred kratkim je praznoval rojstni dan. Kontaktiral nas je njegov oče Boštjan, ki je sina želel presenetiti na prav poseben način. Anej je namreč navdušen nad trenerjem Olimpije Igorjem Bišćanom, slednji pa je takoj pristal na idejo. Starša sta Aneja prepričala, da četrtkovo popoldne ne bo nič posebnega, saj ga čaka terapija. Ko pa je namesto terapevta v prostor vstopil Igor Bišćan, je Aneju zaigralo srce.Toda ne bi si upali trditi, da je bil Anej tisti, ki je bil po druženju bolj navdušen. Trener Olimpije je namreč z nasmehom poslušal Anejeve zgodbice in se čudil znanju, ki ga ima ta sijajni fant. Za nameček je Aneja povabil še na druženje z nogometaši, ki so ga prav tako z veseljem sprejeli. Starša, ki sta vse skupaj opazovala, nista mogla skriti solz sreče in veselja. "To, kar se je danes zgodilo, si bo Anej zapomnil za celo življenje. Hvala Igorju Bišćanu, hvala igralcem in hvala nogometnemu klubu Olimpija. Polepšali ste nam dan, Aneju pa pričarali neverjetno izkušnjo," je kar žarel Anejev oče, ki je razkril še eno zanimivost: "Tekme spremlja v popolni tišini. Nič ga ne sme motiti. Ko Olimpija prejme gol, ga ne skrbi, ampak vedno reče, da je še vedno dovolj časa za preobrat. Ko pa ga zeleno-beli dosežejo, se mu na obraz nariše neverjeten nasmeh."

V znak zahvale za podporo in spoštovanja njegovega odnosa do življenja, je Igor Bišćan Aneju podaril dres NK Olimpija s podpisi vseh igralcev in uokvirjeno fotografijo z napisom "Anej ima zeleno srce!". 

V našem klubu smo še vedno pod vtisom Anejevega obiska. Ta mladi, izjemni fant, je vsem dokazal, kako malo je potrebno za srečo in radost. In pa, jasno, objasnil, kdo in kdaj je pred dobrima dvema letoma dosegal gole v Mariboru.


#verjamemvzmaje