Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Krško - Olimpija
23.2.2019, Krško
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 19 45
2. Olimpija 19 36
3. Aluminij 19 30
4. Domžale 19 27
5. Celje 19 26
6. Mura 19 24
7. Gorica 19 22
8. Rudar 19 18
9. Triglav Kranj 19 16
10. Krško 19 15

Sprememba na vrhu mladinske šole

10.01.2018
Mitrović in Kostič za korak naprej
NK Olimpija Ljubljana sporoča, da je novi direktor mladinskega pogona in nogometne šole postal Milorad Mitrović, strokovni vodja pa Miloš Kostič.

69-letni Mitrović je diplomant beograjske Fakultete za šport, ki je že desetletja tesno povezan s Slovenijo. Poročen je namreč s Slovenko , tu živijo njegovi potomci, Ljubljana je tako že vrsto let njegov dom. V Olimpijo prinaša veliko znanja in izkušenj, ki jih je v svoji bogati trenerski karieri zbral predvsem v Turčiji. Tam je poznan predvsem po delu v članskem nogometu, manj znano pa je, da je imel veliko vlogo tudi  v gradnji klubskih piramid akademij turških klubov.

»Želim pomagati klubu pri naporih, da se zeleno-bela nogometna šola dvigne na višji nivo. Cilj je razvoj mladih domačih nogometašev, ki bodo okostje Olimpijine prihodnosti tudi v članski konkurenci. Olimpijina šola se ne začenja z menoj, rad pa bi ji, tako kot nekdaj Gugolj in Bečejac, tudi jaz pomagal in s tem pustil svoj pečat tudi v Ljubljani,« je ob imenovanju povedal Mitrović, ki je v več kot 40-letni trenerski karieri deloval tudi na Cipru, v Kuvajtu in Kazahstanu.

Vlogo strokovnega vodje šole bo od danes naprej opravljal Miloš Kostič. Njegova trenerska pot je v nogometnih krogih dobro poznana. Ljubljančan je nekdanji selektor slovenskih mladinskih reprezentanc, opravljal je vlogo pomočnika trenerja Slaviše Stojanoviča pri Crveni zvezdi in v belgijskem Lierseju, nazadnje pa je 46-letni Kostič kot glavni trener deloval v Grčiji. V devetdesetih letih je dve sezoni tudi igral za zeleno-bele.

»Z gospodoma Miloradom Mitrovićem in Milošem Kostičem Olimpija dobiva vrhunska strokovnjaka, ki dajeta klubu novo dimenzijo. Ne odstopamo od naše filozofije, da sta razvoj šole in igralcev ključna za Olimpijo,« je povedal predsednik NK Olimpija, Milan Mandarić.

Z novim imenovanjem se od mesta vodje mladinskega pogona in trenerja kadetov poslavlja Andrej Razdrh, ki se mu klub želi zahvaliti za ves trud in opravljeno delo ter mu želi obilo sreče in uspehov tako na športnem kot osebnem področju tudi v prihodnje. Mesto kadetskega trenerja bo do konca sezone prevzel Boštjan Miklič.

#verjamemvzmaje