Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Aluminij
Nedelja, 12. 7., ob 20:30, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 32 65
2. Celje 32 61
3. Maribor 32 58
4. Aluminij 32 51
5. Mura 32 50
6. Bravo 32 44
7. CB24 Tabor Sežana 32 37
8. Domžale 32 36
9. Triglav Kranj 32 31
10. Rudar 32 10

Tomić: »Pomembno je, da smo še naprej vodilni na tabeli in da je vse v naših rokah.«

26.06.2020
V nedeljo nas čaka večni derbi
Bliža se večni derbi, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. V 30. krogu se bosta tako pomerila Olimpija in Maribor, ki se borita za sam vrh lestvice PLTS. V sodelovanju z Nogometno hišo zabave in Pivnico Union smo za vas organizirali Zeleno nedeljo, kjer bo mogoč ogled tekme na velikem zaslonu. Vabimo vas, da zeleno-bele na nedeljskem derbiju skupaj pospremimo do želenega rezultata.

Kapetan zmajev Tomislav Tomić je pred tekmo tako povedal: »Zmaga v Domžalah je zagotovo dobra popotnica pred velikim derbijem, pozitivno je vplivala na našo psiho, še posebej potem ko smo izgubili dve tekmi na domačem igrišču. Najbolj pomembno je, da smo še naprej vodilni na tabeli in da je vse v naših rokah. Cilj nam je, da odigramo dobro tekmo, da zmagamo in nadaljujemo uspešno do konca prvenstva. Zmaga na derbiju je vsekakor pomembna za končni razplet, a enako pomembne so vse nadaljnje tekme, ki nas še čakajo. Navijače vabim, da si tekmo ogledajo preko televizijskih zaslonov in tako navijajo za nas.«

Tudi novi trener Olimpije, Dino Skender, se zaveda, kaj v Sloveniji pomeni tekma med Olimpijo in Mariborom: »Po tekmi z Domžalami smo se dvignili v morali in ekipnem duhu. Maribor bomo tako dočakali polni optimizma. Vsi se zavedamo, koliko nam ta tekma pomeni, zato smo nanjo popolnoma osredotočeni. Fantje se morajo izkazati v izpolnjevanju dogovorjenih nalog. Pri tem ne smemo razmišljati preveč o končnem rezultatu, ampak o tem, da smo na igrišču kvalitetni in disciplinirani. Če se bomo tega držali, verjamem, da bomo na koncu nagrajeni z dobrim rezultatom, kot se je to zgodilo tudi v Domžalah.«

»Derbiji so za trenerje z vidika motivacije nekoliko lažje tekme. Igralci so namreč že sami po sebi maksimalno motivirani in se zavedajo teže, ki jo tekma prinaša. Kljub temu da je psihološko igralce mogoče lažje pripraviti za takšen dvoboj, pa je tukaj še taktična priprava, ki jo seveda moramo opraviti z vsem spoštovanjem do nasprotnika. Pomembno nam je, da v nedeljo na tekmi dobro odigramo, a hkrati se zavedamo, da bo za to potrebna mirnost v naših glavah,« je še za konec dodal Skender.

Tekma bo odigrana za zaprtimi vrati. Neposredni prenos tekme si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 s pričetkom ob 20.45 uri.

#verjamemvzmaje