Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Gorica - Olimpija
Sobota, 21.7., ob 20:15, Nova Gorica
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 36 80
2. Maribor 36 80
3. Domžale 36 73
4. Rudar 36 50
5. Celje 36 50
6. Gorica 36 47
7. Krško 36 34
8. Aluminij 36 33
9. Triglav Kranj 36 28
10. Ankaran Hrvatini 36 26

Trd boj z Rudarji

11.08.2017
Pričakujemo težko tekmo in dobro vzdušje na tribunah
Lanski rezultati proti velenjskemu Rudarju so za nogometaše Olimpije  lahko  dobro opozorilo in obenem motivacija za četo Igorja Bišćana. Lani so zeleno-beli proti Knapom osvojili v celotni sezoni vsega točko. V Stožicah so gostje obakrat zmagali, v oči bodeta predvsem spomladanski tekmi, ko je Olimpija iz svoje mreže pobrala kar osem žog.

»To so hude številke. Res je, da imamo dodobra spremenjeno ekipo, ampak na novo so začeli tudi v Velenju. Rudar močno cenimo in jutri bomo morali biti na najvišji ravni,« je resen pogled proti sobotni tekmi predstavil prvi kadrovnik zeleno-belih Mladen Rudonja.

Olimpija je v prvenstvo vstopila s tremi zmagami, v Kranju v nedeljo pa zabeležila remi. Eden najbolj opaznih posameznikov začetka sezone je nedvomno novinec Dario Čanađija, ki pravi: »Zadovoljni smo z igro. Na vseh tekmah smo igrali dobro. Škoda, da na zadnji nismo uspeli doseči gola, na temu moramo še delati. Nadaljujemo z dobrim delom, poslušamo trenerjeve zamisli. Ne bojimo se nikogar in samo na takšen način bomo prišli do dobrih rezultatov.«Treningi so postali prizorišča bitk. Boji za preboj med začetnih enajst oziroma že za med vpoklicanih osemnajst so hudi. »Konkurenca je dobra za moštvo. Zaradi tega se dobro dela. To je lahko samo pozitivna stvar za vsakega od nas, da postane boljši igralec,« še dodaja Čanađija.

Pozitiven začetek veseli tudi Rudonjo, skrbijo ga le sodniške napake. »Te se bodo venomer dogajale, se pa v zadnjem času kar ponavljajo v našo škodo. Na našo žalost gre za velike napake.  Igramo hitro, borbeno in agresivno in za to bi v sodobnem nogometu morali biti nagrajeni ne pa kaznovani.«

Jutri v kadru gotovo še ne bo Andrésa Vombergarja. Njegovega certifikata Argentinska nogometna zveza namreč še ni poslala. Z današnjim  dnem je potekel rok, po katerem se  ob tovrstnih zavlačevanjih  pri FIFA avtomatično sproži postopek izdaje začasnega certifikata, saj je Olimpija vse svoje dolžnosti ob prestopu in prijavi že uredila.

Vrata stadiona Stožice pred tekmo 5. kroga PLTS med Olimpijo in Rudarjem se bodo odprla ob 19:20, torej uro pred tekmo. Gostinska ponudba na tekmi bo bogatejša, upamo in verjamemo, da tudi naša bera točk po koncu tekme.


#verjamemvzmaje