Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
Sobota, 31. 3. 2018, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 24 58
2. Maribor 23 48
3. Domžale 21 40
4. Rudar 22 36
5. Celje 23 33
6. Gorica 22 26
7. Krško 21 23
8. Aluminij 22 18
9. Triglav Kranj 21 14
10. Ankaran Hrvatini 22 13

Trd boj z Rudarji

11.08.2017
Pričakujemo težko tekmo in dobro vzdušje na tribunah
Lanski rezultati proti velenjskemu Rudarju so za nogometaše Olimpije  lahko  dobro opozorilo in obenem motivacija za četo Igorja Bišćana. Lani so zeleno-beli proti Knapom osvojili v celotni sezoni vsega točko. V Stožicah so gostje obakrat zmagali, v oči bodeta predvsem spomladanski tekmi, ko je Olimpija iz svoje mreže pobrala kar osem žog.

»To so hude številke. Res je, da imamo dodobra spremenjeno ekipo, ampak na novo so začeli tudi v Velenju. Rudar močno cenimo in jutri bomo morali biti na najvišji ravni,« je resen pogled proti sobotni tekmi predstavil prvi kadrovnik zeleno-belih Mladen Rudonja.

Olimpija je v prvenstvo vstopila s tremi zmagami, v Kranju v nedeljo pa zabeležila remi. Eden najbolj opaznih posameznikov začetka sezone je nedvomno novinec Dario Čanađija, ki pravi: »Zadovoljni smo z igro. Na vseh tekmah smo igrali dobro. Škoda, da na zadnji nismo uspeli doseči gola, na temu moramo še delati. Nadaljujemo z dobrim delom, poslušamo trenerjeve zamisli. Ne bojimo se nikogar in samo na takšen način bomo prišli do dobrih rezultatov.«Treningi so postali prizorišča bitk. Boji za preboj med začetnih enajst oziroma že za med vpoklicanih osemnajst so hudi. »Konkurenca je dobra za moštvo. Zaradi tega se dobro dela. To je lahko samo pozitivna stvar za vsakega od nas, da postane boljši igralec,« še dodaja Čanađija.

Pozitiven začetek veseli tudi Rudonjo, skrbijo ga le sodniške napake. »Te se bodo venomer dogajale, se pa v zadnjem času kar ponavljajo v našo škodo. Na našo žalost gre za velike napake.  Igramo hitro, borbeno in agresivno in za to bi v sodobnem nogometu morali biti nagrajeni ne pa kaznovani.«

Jutri v kadru gotovo še ne bo Andrésa Vombergarja. Njegovega certifikata Argentinska nogometna zveza namreč še ni poslala. Z današnjim  dnem je potekel rok, po katerem se  ob tovrstnih zavlačevanjih  pri FIFA avtomatično sproži postopek izdaje začasnega certifikata, saj je Olimpija vse svoje dolžnosti ob prestopu in prijavi že uredila.

Vrata stadiona Stožice pred tekmo 5. kroga PLTS med Olimpijo in Rudarjem se bodo odprla ob 19:20, torej uro pred tekmo. Gostinska ponudba na tekmi bo bogatejša, upamo in verjamemo, da tudi naša bera točk po koncu tekme.


#verjamemvzmaje