Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
Četrtek, 3. 12., ob 16.45, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 14 28
2. Mura 14 25
3. Olimpija 14 24
4. Koper 14 23
5. CB24 Tabor Sežana 14 18
6. Celje 14 16
7. Domžale 13 16
8. Bravo 13 15
9. Aluminij 14 13
10. Gorica 14 10

URADNO: Ezekiel Henty za 5 milijonov evrov k moskovski Lokomotivi

19.02.2016
“Olimpija ni samo Henty, tudi brez mene bo osvojila naslov državnega prvaka!”
Ezekiel Henty je z današnjim dnem uradno iz NK Olimpija Ljubljana prestopil v vrste Lokomotive iz Moskve. Nigerijec je v zeleno-belem dresu igral eno leto, posebej pa je zablestel v letošnji sezoni, ko je na 21-ih tekmah dosegel 8 zadetkov in prispeval 8 asistenc. Njegovega slaloma v Mariboru ne bomo nikoli pozabili.

Ruski velikan je za prestop krilnega napadalca Olimpiji plačal 5 milijonov evrov, kar je daleč najvišja odškodnina, ki jo je klub plačal za nakup nogometaša iz slovenske lige. S tem je bil krepko presežen tudi prejšnji rekord Andraža Šporarja, ki je decembra v vrste Basla prestopil za 2,8 milijona evrov.

Ezekiel Henty je pojasnil ozadje svojega odhoda iz Olimpije: “V zimskem prestopnem roku nisem želel zapustiti Olimpije, še posebej pa ne ob prvi ponudbi Lokomotive, ki je znašala 2 milijona evrov. Izpostavil pa sem željo, da lahko klub zapustim, če bo nekdo zame odštel 5 milijonov evrov ali več, saj sem želel, da ima klub veliko korist od mojega prestopa. Po prihodu iz priprav v Istri, pa mi je moj zastopnik predstavil ponudbo Lokomotive, ki jo preprosto nisem mogel zavrniti. Predsednik Milan Mandarić me ni želel spustiti iz kluba, storil je prav vse, da bi ostal v Ljubljani, toda ponudba Lokomotive je bila preprosto preveč mikavna.”

“Ob koncu mojega obdobja pri zeleno-belih, bi se želel zahvaliti svojim soigralcem, saj mi brez njihove pomoči ne bi uspelo storiti tako velikega napredka. V zadnjem letu dni smo doživeli marsikaj, vzpone in padce, zgodba v Olimpiji je bila zame enkratna in je nikoli ne bom pozabil,” se je od Zmajevega gnezda čustveno poslovil hitronogi Nigerijec.

“Ob slovesu bi se posebej rad zahvalil Milenku Ačimoviću, nekdanjemu športnemu direktorju, brez katerega bi bila moja kariera povsem drugačna, tehničnemu vodji Andreju Kračmanu in ekonomu Boštjanu Benedičiču, ki sta mi najbolj pomagala pri privajanju na novo okolje. Verjamem tudi, da bodo navijači znali sprejeti in razumeti mojo odličitev. Prepričan sem, da bo Olimpija tudi brez mene osvojila naslov državnega prvaka,” je zaključil 22-letnik.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić ni skrival razočaranja nad Hentyjevim odhodom: “Kot predsednik Olimpije lahko povem, da je zgodba o prestopu Ezekiela Hentyja v Lokomotiv zaključena. V minulih dneh sem dostikrat poudaril, da sem storil vse, kar je bilo v mojih močeh, da fanta zadržimo v klubu vsaj do konca letošnje sezone. Zavrnil sem številne ponudbe, ne samo Lokomotive, ki so v zadnjem mesecu prispele na naš naslov. Moj glavni motiv je predvsem to, da se Olimpija ne glede na vse spremebe vedno bori za vrh lestvice. Na koncu sem preprosto moral popustiti igralcu in njegovemu agentu, ki sta me postavila pred končno dejstvo, da je Hentyju ponudba preprosto preveč mamljiva.”

“V tem trenutku je kristalno jasno, da naš motiv in entuziazem po vrhunskih dosežkih nista upadla. Upal bi si trditi, da smo vsi skupaj še bolj odločni in motivirani slediti glavnemu cilju – osvojitvi naslova državnega prvaka. Olimpija ima odlično moštvo in izjemnega trenerja, zato odhod enega nogometaša ne more biti izgovor za to, da si postavljamo nižje cilje,” v prihodnost optimistično zre prvi mož NK Olimpija.

#verjamemvzmaje