Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tabor Sežana - Olimpija
Sobota, 6. 6., ob 18:00, Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 25 50
2. Aluminij 25 45
3. Celje 25 45
4. Maribor 25 43
5. Mura 25 38
6. CB24 Tabor Sežana 25 29
7. Bravo 25 28
8. Triglav Kranj 25 27
9. Domžale 25 26
10. Rudar 25 10

V Domžalah drugi sosedski derbi kadetov in mladincev

08.11.2018
Selekciji U17 in U19 v soboto gostujeta v Domžalah
Naši kadeti in mladinci bodo v soboto igrali zahtevni tekmi, saj bodo v 14. krogu državnega prvenstva gostovali v Domžalah.

Mladci Olimpije in Domžal so se v tej sezoni že srečali v prvem krogu. Spomnimo, takrat so mladinci zmagali z 2:1, kadeti pa izgubili z 0:4.

Sobotna tekma predstavlja velik izziv za naše kadete, ki na lestvici zasedajo sedmo mesto, saj se bodo zoperstavili vodilni ekipi, ki na devetih tekmah še ni doživela poraza.

A mladi zmaji so letos že dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi, saj so premagali dve izmed štirih najboljših ekip državnega prvenstva.

»Tekma z Domžalami predstavlja priložnost, da popravimo sredin spodrsljaj proti Dravi. Menim, da ima zgoščen urnik svoje prednosti, saj ne razmišljaš o tekmah, ki so za tabo, temveč se hitro osredotočiš na naslednjo. Tekmcem se bomo morali zoperstaviti z maksimalno energijo in željo po uspehu. Če bomo takšni, kot moramo biti, verjamem, da se tekma lahko konča v našo korist,« je dejal trener Milan Anđelković.

Mladinci kot edini porazili Domžalčane

V mladinski kategoriji bo šlo za derbi v pravem pomenu besede. Tako zmaji kot Domžalčani so namreč v zelo dobri formi, saj so oboji na zadnjih štirih tekmah vknjižili po tri zmage in en nedoločen izid.

Ekipi sta tesno skupaj na prvenstveni lestvici. Naši mladinci so z 21 točkami na četrtem mestu, Domžalčani pa so z dvema tekmama manj vknjižili 20 točk in so mesto nižje. 

V obeh taborih so vajeni pozitivnih rezultatov, saj je Olimpija izgubila le dvakrat, Domžalčani pa so zgolj enkrat ostali praznih rok, vendar velja omeniti, da so jih v tej sezoni kot edini premagali prav naši nogometaši.

»Čaka nas težka tekma, ki bo pokazala naš pravi karakter. Morali bomo biti maksimalno zbrani, kot smo bili doslej. Ne smemo se ukvarjati z nasprotniki in igrati svojo igro. Upamo, da bo to dovolj za zmago. Smo v dobri formi in igramo učinkovito, saj smo na zadnjih štirih tekmah dosegli 16 golov. Vemo, kaj je potrebno za uspeh, saj smo jih edini premagali v tej sezoni, zdaj pa bomo poskušali to ponoviti,« je pred tekmo razmišljal pomočnik trenerja Boštjan Miklič.

Državno prvenstvo, 10. november
1. SKL, 14. krog: Domžale – Olimpija (11)
1. SML, 14. krog: Domžale – Olimpija (13)